Putin, făcut VINOVAT de DOBORÂREA avionului malaezian în estul Ucrainei

Un proces colectiv urmează să fie intentat împotriva preşedintelui rus cu ajutorul unor avocaţi britanici.

27 iul. 2014, 08:48
Putin, făcut VINOVAT de DOBORÂREA avionului malaezian în estul Ucrainei

Procesul colectiv care urmează să fie intentat l-ar putea costa pe preşedintele rus zeci de milioane de dolari, notează „The Sunday Telegraph”.Acesta ar urma să se judece în Statele Unite, iar rudele pasagerilor vor fi reprezentate de avocaţii unei firme din Londra, potruivit România TV.

Fără îndoială, un asemenea proces va eroda şi mai multe relaţiile dintre Rusia şi Occident, deja afectate de sancţiunile impuse Moscovei de Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Sâmbătă după-amiază, ultimul avion cu rămăşiţele pământeşti ale pasagerilor ucişi a plecat din oraşul ucrainean Harkov, cu destinaţia Olanda. În total, 227 de cadavre au fost predate autorităţilor olandeze, însă premierul australian susţine că zeci de cadavre sunt încă pe câmp, în plin soare.

Citeşte şi Fiica lui Vladimir Putin a fugit din Olanda

Între timp, rudele celor 298 de oameni aflaţi la bord îşi plâng morţii. Aceşti oameni şi-au pierdut fiica în tragedia aviatică, însă refuză să creadă acest lucru şi spun că fetiţa lor ar putea fi încă în viaţă. Asta, pentru că telefonul ei mobil continuă să sune. Între timp, apar noi imagini scandaloase cu ucraineni care au jefuit morţii. O femeie s-a lăudat pe reţele de socializare cu un rimel pe care l-a luat de la o victimă.