Putin IRONIZEAZĂ sancţiunile SUA. Vezi anunţul făcut în urmă cu puţin timp

Președintele rus Vladimir Putin a reacționat ironic la sancțiunile instituite de Occident, ca represalii pentru alipirea Crimeei la Rusia, și a declarat că încă de luni își va deschide un cont la banca 'Rossia' , inclusă de SUA pe lista celor sancționați.

21 mart. 2014, 12:29
Putin IRONIZEAZĂ sancţiunile SUA. Vezi anunţul făcut în urmă cu puţin timp

‘Din câte am înțeles, este vorba de o bancă de talie medie’, a remarcat șeful statului rus, la o reuniune a Consiliului Securității Rusiei, ascultând raportul ministrului de externe Serghei Lavrov referitor la instituirea de sancțiuni de către SUA la adresa unor oficiali și bănci ruse.

‘Eu, personal, nu am un cont acolo, dar cu siguranță luni îmi voi deschide unul’, a promis liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a tratat cu ironie sancțiunile instituite față de unii oficiali de rang înalt ruși, între care președintele Dumei de Stat (camera inferioară), Serghei Narâșkin, care a fost prezent la reuniunea Consiliului Securității. ‘Ar trebui să stăm mai departe de ei, să nu ne compromită’, a spus Putin adresându-se lui Narâșkin, un apropiat al său, stârnind zâmbete.

Banca „Rossia” a ajuns pe lista entităților vizate de sancțiuni din partea SUA, întrucât aceasta ar fi foarte apropiată Kremlinului și în conturile sale și-ar fi plasat averile persoane care se află în anturajul presedintelui Vladimir Putin.

Rusia se ABŢINE de la instituirea de sancțiuni față de SUA. Deocamdată

Rusia se abține, deocamdată, de la instituirea de sancțiuni împotriva SUA și de la introducerea de vize pentru Ucraina, a declarat vineri președintele rus Vladimir Putin, la o reuniune a Consiliului Securității Rusiei.

‘Cred că, deocamdată, trebuie să ne abținem de a lua măsuri de răspuns’ la sancțiunile americane, a declarat Putin, adăugând că același lucru este valabil și în cazul vizelor pentru ucraineni.

‘Dacă vom introduce vize cu Ucraina, vor avea de suferite milioane de ucraineni nevinovați, care și așa trăiesc o viață nu prea bogată, care lucrează în Rusia și câștigă ceva bani pentru a-și sprijini familiile. Nu este nevoie să o facem’, a declarat președintele rus, citat de RIA Novosti.

Această declarație intervine în contextul în care Moscova a dat publicității joi propria sa listă cu sancțiuni împotriva unor oficiali americani, la scurt timp după anunțul președintelui american Barack Obama privind noile sancțiuni împotriva Moscovei ca represalii pentru alipirea Crimeii la Rusia.Lista rusă cuprinde nouă persoane, cărora le este interzisă intrarea în Rusia, printre care se regăsesc și trei consilieri ai liderului de la Casa Albă – Caroline Atkinson, Daniel Pfeiffer și Benjamin Rhodes.

Această listă a fost publicată după ce Obama a anunțat suplimentarea sancțiunilor americane pentru încă 20 de oficiali ruși și banca Rossia, considerată un releu financiar al Kremlinului.