Putin îşi serbează ziua de naştere. Preşedintele Indoneziei i-a cântat la chitară

Preşedintele rus Vladimir Putin îşi serbează, luni, împlinirea a 61 de ani, departe de casă, tocmai în insula indoneziană Bali, în prima zi a lucrărilor summitului Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC).

RomaniaTV.net
07 oct. 2013, 09:45

În onoarea sa, şeful statului gazdă, Susilo Bambang, a interpretat cunoscutul cântec „Happy Birthday to You”,  acompaniindu-se la chitară, precizează sursa citată.

După cum au relatat surse din delegaţia rusă, atunci când a deschis uşa sălii unde urma să se desfăşoare prima sesiune a summitului APEC, Vladimir Putin a fost întâmpinat de preşedintele Indoneziei, care, spre surprinderea liderului de la Kremlin, ţinea în mâini o chitară. Împreună cu preşedintele indonezian i-au urat „La mulţi ani!” şi ceilalţi şefi de stat prezenţi la summit.

Putin, pentru care gestul preşedintelui indonezian a fost o surpriză, s-a simţit puţin stânjenit, după cum comentează RIA Novosti, citând surse din cadrul delegaţiei Moscovei.

„A fost o adevărată surpriză”, a recunoscut ulterior Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, care, cel mai probabil, în cursul serii îşi va serba ziua de naştere în compania omologilor din alte ţări.

Participanţii la forumul din Bali, de la care anul acesta lipseşte preşedintele american Barack Obama, din cauza paraliziei bugetare din ţara sa, vor discuta despre accelerarea instituirii unui sistem de comerţ liber şi liberalizarea regimului de investiţii în regiune. Obiectivul principal al summitului este impulsionarea creşterii economice în regiunea Asia-Pacific şi consolidarea comunităţii regionale.

Regiunea APEC concentrează aproximativ 40% din populaţia lumii, aproximativ 54% din PIB-ul mondial şi 44% din comerţul la nivel global, conform informaţiilor oficiale.