Putin, la Conferinţa de Presă Anuală. Ultima apariţie importantă a preşedintelui rus înainte prezidenţialele din 2018

Preşedintele rus Vladimir Putin a organizat conferinţa anuală de presă - ultima apariţie importantă a liderului de la Kremlin, înainte de alegerile din martie, anul viitor când, cel mai probabil, preşedintele rus va câştiga un nou mandat de 6 ani la cârma Rusiei.

14 dec. 2017, 10:32
Putin, la Conferinţa de Presă Anuală. Ultima apariţie importantă a preşedintelui rus înainte prezidenţialele din 2018

În faţa a 1.600 de jurnalişti ruşi şi străini, joi, 14 decembrie 2017, cu ocazia evenimentului televizat despre care se ştie că este deja o tradiţie a mandatului său, preşedintele rus Vladimir Putin a oferit telespectatorilor una din seria aparițiilor sale importante pe care le folosește pentru a-și pune în lumină imaginea sa și a trimite semnale cetăţenilor ruşi și lumii întregi.

Pe fundal, la emisiune, pe un ecran mare se succedau imagini legate de viaţa politică, fotografii de la întâlniri cu lideri internaţionali, dar şi imagini din viaţa lui particulară, din călătoriile sale în regiunile sălbatice din Rusia, potrivit rt.com.

Citeşte şi UE va decide joi prelungirea sancţiunilor economice împotriva Rusiei până la mijlocul lui 2018

Întrebat de ziarişti despre motivul pentru care el a decis să candideze şi pentru al patrulea mandat în alegerile din martie 2018, Putin a sugerat că dorește să îmbunătățească viața rușilor. El a spus că autoritățile trebuie să se concentreze pe creșterea veniturilor cetățenilor ruși și că este esențial să se îmbunătățească infrastructura, educația și sănătatea. Rusia are nevoie de un sistem politic „flexibil” și competitiv, a declarat Putin, pe care criticii îl acuză că distruge democrația, folosindu-se în acest scop de legi, de Justiţie și de alte metode de a-şi înlătura adversarii.

Conferinţa de astăzi, 14 Decembrie, este cea  de-a 13-a de când Putin a devenit  preşedintele Rusiei, în anul 2000. În Decembrie 2016, Putin a răspuns la 50 de întrebări timp de 3 ore şi 53 de minute. Dar cea mai lungă sesiune de răspunsuri, în 2016, a durat 4 ore şi 39 de minute, în anul 2008.