Putin propune TREI CANDIDAŢI la funcţia de GUVERNATOR al Crimeii

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a propus pentru funcţia de 'guvernator al Crimeii' trei candidaţi, unul dintre ei fiind 'guvernatorul interimar al republicii' Serghei Aksenov, informează RIA Novosti, citată de Agerpres.

17 sept. 2014, 17:56
Putin propune TREI CANDIDAŢI la funcţia de GUVERNATOR al Crimeii

În afară de Aksenov, Putin a înaintat spre dezbatere în ‘Consiliul de stat al republicii Crimeea’ alte două candidaturi: pe cea a ‘ministrului ecologiei şi resurselor naturale’ al Crimeii, Ghennadi Naraev, şi pe cea a lui Aleksandr Terentiev, deputat în camera inferioară a parlamentului rus.

Serghei Aksenov a fost numit guvernator interimar al Crimeii printr-un decret semnat de Putin în aprilie 2014.

Potrivit unei alte ştiri a RIA Novosti, Aksenov s-a pronunţat miercuri în favoarea majorării efectivelor de trupe ruseşti în peninsulă, exprimându-şi convingerea că acestea vor contribui la asigurarea unei mai bune securităţi pentru locuitori.

Citeşte şi Fost consilier al lui Putin: Rusia a planificat războiul cu Ucraina în urmă cu peste 11 ani

Ministrul apărării al Federaţiei Ruse, Serghei Şoigu, a declarat marţi că, ‘din cauza acutizării situaţiei din Ucraina şi a prezenţei crescute de trupe străine lângă frontierele sale, una din sarcinile noastre prioritare este de a desfăşura o forţă militară completă şi autosuficientă în zona Crimeii’, a adăugat Serghei Şoigu.
‘Este normal ca securitatea cetăţenilor să fie asigurată de armată‘, a spus Aksenov.