Putin: Rusia va reacţiona proporţional la apropierea NATO de graniţele sale

Sistemul antirachetă care se apropie de frontierele Federaţiei Ruse este parte a sistemului ofensiv al SUA, scos spre periferie, a declarat, marţi, preşedintele rus Vladimir Putin, atenţionând că Rusia 'va reacţiona' la apropierea infrastucturii NATO de graniţele ruse, informează ITAR-TASS şi RIA Novosti, potrivit Agerpres.

22 iul. 2014, 12:17
Putin: Rusia va reacţiona proporţional la apropierea NATO de graniţele sale

Vom reacţiona adecvat şi proporţional la apropierea infrastructurii militare a NATO de graniţele noastre şi nu vom lăsa fără atenţie desfăşurarea apărării antirachetă globale şi majorarea rezervelor de arme strategice de mare precizie’, a declarat Putin în timpul reuniunii de marţi a Consiliului de Securitate al Rusiei.

‘Ni se spune adesea că sistemul antirachetă este un sistem defensiv. Nu este adevărat, acesta este un sistem ofensiv, parte a sistemului ofensiv al SUA, scos spre periferie’, a subliniat liderul rus.

După cum a subliniat Putin, Moscova vede foarte bine că trupele NATO pe teritoriul Europei de Est se întăresc, iar pentru Rusia este foarte important să adopte la timp şi în întregime măsuri în vederea întăririi apărării sale.

‘Practic, grupările de trupe ale NATO de pe teritoriul ţărilor est-europene se întăresc în mod demonstrativ, inclusiv în apele teritoriale ale Mării Negre şi Mării Baltice’, a constatat Putin.