Putin se RĂZBUNĂ pe AMERICANI: Ce lovitură le-a pregătit

Aflată în declin economic din cauza conflictului din Ucraina, Moscova ar putea face o mişcare surprinzătoare, care ar afecta direct Statele Unite.

09 feb. 2015, 08:09
Putin se RĂZBUNĂ pe AMERICANI: Ce lovitură le-a pregătit

În cadrul planului său de a da o lovitură Statelor Unite, pe fondul conflictului din Ucraina, preşedintele rus Vladimir Putin a disacutat cu omologul său egiptean, Abdul Fattah al-Sisi, în cadrul unei vizite oficiale a liderului rus la Cairo, despre eventualitatea abandonării dolarului american în tranzacţiile comerciale dintre cele două ţări.

„Măsura va deschide noi perspective pentru schimburi comerciale şi cooperare în domeniul investiţiilor între ţările noastre, va reduce dependenţa de actualele tendinţe de pe pieţele globale”, a explicat Putin, care a ţinut să precizeze că, deja, Rusia foloseşte monede naţionale pentru comerţ cu câteva state membre ale Comunităţii Statelor Independente (CSI) şi China. 

Citeşte şi Vladimir Putin: Rusia nu vrea să fie în război cu nimeni şi este dispusă să coopereze

Egiptul este un partener de încredere al Rusiei. Putin a laudat dezvoltarea cooperării „reciproc avantajoasă şi eficientă” în domeniul agricol, Egiptul fiind principalul cumpărător de grâu rusesc, iar Rusia, la rândul ei, importă fructe şi legume din Egipt.