Putin şi Merkel vor organizarea unei noi reuniuni a Grupului de contact pentru Ucraina

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, au propus, într-o convorbire telefonică desfăşurată vineri la iniţiativa părţii germane, organizarea unei noi reuniuni a Grupului de contact pentru Ucraina, informează agenţia de presă Interfax, citată de Agerpres.

24 oct. 2014, 10:53
Putin şi Merkel vor organizarea unei noi reuniuni a Grupului de contact pentru Ucraina

‘În dezvoltarea negocierilor care au avut loc la Milano în perioada 16-17 octombrie, am continuat discuţiile pe marginea situaţiei din Ucraina. Preşedintele Rusiei a subliniat necesitatea detensionării situaţiei din regiunile Doneţk şi Lugansk, în primul rând pe calea încetării reale a focului, a asigurării securităţii de-a lungul liniei de delimitare a părţilor aflate în conflict şi acordării de ajutor umanitar urgent’, a anunţat într-un comunicat serviciul de presă al Kremlinului.

Citeşte şi Situaţia din Ucraina, încă un CAZ de AGRESIUNE din partea Rusiei

În acest context, Merkel şi Putin au subliniat oportunitatea organizării unei noi reuniuni a Grupului de contact pentru Ucraina.

‘A fost subliniată importanţa înregistrării unui acord pe tema livrărilor de gaze (ruseşti în Ucraina). S-a exprimat speranţa că noua rundă de consultărilor trilaterale care va avea loc la 29 octombrie, între reprezentanţii Ucrainei, Rusiei şi UE, se va solda cu rezultate’, se mai spune în comunicat.