Quintus, despre candidatul ideal la Primăria Capitalei: Să-i semene lui şi să aibă profilul lui Iohannis

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat luni că şi-ar dori un candidat la Primăria Capitalei care să îi semene şi a agreat ideea unui candidat ideal al PNL care să aibă "profilul Klaus Iohannis". 

03 aug. 2015, 10:01
Quintus, despre candidatul ideal la Primăria Capitalei: Să-i semene lui şi să aibă profilul lui Iohannis

Mircea Ionescu Quintus a descris cum ar trebui să arate candidatul ideal al PNL. 

„Sa imi semene mie, într-un fel. Sa fie corect, sa se tina de promisiune, sa nu promita mai mult decat crede ca poate sa faca, cinstit si tanar. Trebuie sa gasim, ca sunt niste zeci de mii de oameni si n-or fi toti asa cum din pacate sunt foarte multi”, a spus Quintus.

Întrebat dacă PNL ar trebui să aibă un candidat cu profilul Klaus Iohannis, seniorul liberal a spus că pentru el şeful statului este „un model”. „De la nemti ai intotdeauna ceva de invatat in privinta tinerii cuvantului, disciplinei, corectitudinii. E greu sa dai modele cand oamenii au o anumita educatie, sunt pregatiti intr-un anumit fel. Eu sper însă că poporul acesta are puterea sa se redreseze”, a arătat presedintele de onoare al PNL.

Întrebat cum vede primele opt luni de mandat ale lui Iohannis, Quintus a răspuns: „La un moment se pusese problema, cu mulţi ani în urmă, ca eu să candidez la această funcţie. Eu mi-am socotit că primele şase luni nu am nimic de făcut decît să invat ce trebuie să fac. Se pare că aşa  face dl Iohannis. A învăţat, ştiu ce face, cum gândeşte, capătă experienţă şi recuperează ceea ce am pierdut noi, neavând contacte cu străinătatea”.

CUTEŞTE ŞI Mircea Ionescu Quintus: Rămânerea lui Victor Ponta în fruntea Guvernului este un mare PERICOL VIDEO

Pe de altă parte, Quintus a criticat intenţia de majorare a indemnizatiilor parlamentarilor, catalogand aceasta initiativa drept una „oribilă”. 

„Oribilă. Vreau sa va spun ca atunci cand s-au dat acele pensii nesimtite eu nu mai eram in Parlament. Daca eram votam impotriva. Iar eu intr-un an si ceva cat am luat, am dat pensiia aceasta in plus care imi venea unor oamenii din jurul meu nevoiasi. Socotesc ca suntem destul de bine platiti ca sa nu ne majoram dincolo de nevoi indemnizatiile”, a declarat Mircea Ionescu Quintus.