Quintus: PNL nu renunţă la NUME! Nu va fi fuziune dacă PDL ţine la identitatea sa

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, marti, ca partidul care va rezulta din fuziunea PDL cu PNL trebuie sa poarte numele PNL si i-a transmis Monicai Macovei ca "nu schimba nimeni codul etic al PNL", potrivit ziare.com.

15 iul. 2014, 18:03
Quintus: PNL nu renunţă la NUME! Nu va fi fuziune dacă PDL ţine la identitatea sa

Declaratiile au fost facute intr-o interventie telefonica la postul B1TV, unde a fost prezentata versiunea de statut pe care o propun democrat-liberalii si in care se precizeaza, printre altele, ca numele partidului ce va rezulta din fuziune va fi PNL-PDL.

„Eu am spus ca sunt pentru fuziune, dar daca cele doua partide tin la identitatea lor, aceasta fuziune nu se poate realiza. Si se pare, dupa cum se trece in proiectul de statut, ca o asemenea intelegere nu poate avea loc”, a mai adaugat liberalul.

Mircea Ionescu Quintus a explicat si de ce nu se poate face fuziunea la tribunal prea curand.

„Eu am spus ca mi se pare ca ne grabim prea mult (…) Graba strica treaba. (…) Eu inteleg ca fuziunea nu va fi trecuta prin tribunal decat la inceputul anului viitor, nu e timp sa facem toate formalitatile. Regret ca se intampla asa ceva, o sa se intample ce am banuit eu, si e normal pana la urma, daca tine fiecare la identitatea partidelor noastre”, a mai spus acesta.

Intrebat ce parere are despre propunerile facute, marti, de Monica Macovei, care, intr-o postare pe blog, a cerut ca partidul rezultat din fuziune sa adopte prevederile din codul de etica al PDL, sa se angajeze ca va scapa de fostii colaboratori ai securitatii, va vota favorabil solicitarile DNA cu privire la parlamentari si ca va apara de orice atacuri DNA, ANI si Inalta Curte, Quintus a respins aceste propuneri.