Rachetele Patriot au ajuns în România

Rachetele Patriot au ajuns în România. Ansamblul de rachete a ajuns în țara noastră în contextul exerciţiului militar PATRIOT SHOCK V, care se va desfășura la Capul Midia, în perioada 5-10 noiembrie.

01 nov. 2016, 17:11
Rachetele Patriot au ajuns în România

Militarii americani din Germania au îndeplinit prima parte a exercițiului, respectiv au montat bateria de rachetă din Germania pe calea ferată până în România.

Pentru prima dată un ansamblu de rachete Patriot ajunge în România. Patriot este un sistem de apărare avansat, de tip sol-aer, care poate fi folosit în cazul unui atac cu avioane şi rachete balistice şi de croazieră.

Sistemul poate detecta aproximativ 100 de ţinte şi poate ghida până la nouă rachete. Dacă reperează o ţintă, calculatorul poate lansa una sau două rachete, pentru a distruge obiectivul.

Exercițiul din poligonul de la Capul Midia este unul foarte important și o premieră în țara noastră. Armata SUA cu militarii români testează viteza de reacție în cazul unei situații de criză.

PATRIOT SHOCK V este un exerciţiu bilateral româno-american, de nivel tactic cu trupe în teren, al structurilor de rachete sol-aer din Forţele Aeriene Române, la care participă o baterie HAWK PIP III R şi una PATRIOT.

Scopul exerciţiului este de a antrena echipajele bateriei HAWK PIP III R pentru acţiuni de angajare a ţintelor aeriene, prin integrare cu cea PATRIOT, în cadrul unui scenariu fictiv de apărare aeriană.