RADET, amendă de 20.000 de lei de la Protecţia Consumatorilor

RADET a fost sancţionată pentru oprirea furnizării apei calde pentru consumatorii care erau la zi cu plata utilităţilor. 

16 oct. 2014, 08:15
RADET, amendă de 20.000 de lei de la Protecţia Consumatorilor

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor prin Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti a sanctionat Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti RADET cu amenda contraventionala in valoare de 20.000 lei, conform prevederilor OG 21/1992-privind protectia consumatorilor, art. 51(1) lit. c pentru nerespectarea clauzelor contractuale.

Victor Ponta: Guvernul va aloca 85 de milioane de lei către Primăria Capitalei pentru sezonul de iarnă

Ca urmare a numeroaselor reclamatii primite de la asociatiile de proprietari, ANPC prin Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti a demarat un control pentru verificarea respectarii drepturilor consumatorilor la furnizorul de apa calda, RADET in data de 09.10.2014. In urma controlului, s-a dispus ca RADET sa acorde diminuarile conform prevederilor art. 7, alin.3, lit. a din contractul incheiat tuturor asociatiilor de proprietari afectati.

Reamintim ca printr-un comunicat de presa RADET mentiona ca va diminua costul facturilor la apa calda la solicitarea asociatiilor de proprietari pentru perioada in care apa rece a fost furnizata ca apa calda.

„Vreau sa reamintesc tuturor operatorilor economici ca drepturile consumatorilor trebuie respectate, iar obligatiile asumate prin contracte trebuie indeplinite. Consumatorii nu trebuie sa plateasca apa rece la pret de apa calda.”, susţine Marius Alexandru Dunca, presedinte ANP.