Radio România şi TVR semnează un acord cadru de colaborare

Georgică Severin, preşedinte director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, şi Doina Gradea, director general interimar al Societăţii Române de Televiziune, au semnat, marţi, la sediul Televiziunii Române, un acord cadru de colaborare.

06 feb. 2018, 13:08
Radio România şi TVR semnează un acord cadru de colaborare

Cele două părţi îşi recunosc bilateral şi neechivoc rolul important pe care îl joacă în societate, prin promovarea valorilor naţionale, prin punerea la dispoziţia publicului a unor programe originale din punct de vedere cultural şi accesibile din punct de vedere comunicaţional.

Radio România şi TVR au convenit încheierea unui acord de parteneriat care constituie baza pentru realizarea în cooperare a activităţilor de comunicare şi informare a cetăţenilor români, cu implicaţii la nivel cultural, educaţional şi social.

„Mi s-a părut firesc să lucrăm mult mai mult împreună, să ne promovăm reciproc conţinutul pe care îl livrăm. Avem multe acţiuni şi interese comune şi merită, din tot sufletul, să ne promovăm unii pe ceilalţi”, a spus Doina Gradea.

La rândul său, Georgică Severin a declarat: „Am militat întotdeauna pentru o apropiere şi o înţelegere între cele două mari entităţi ale media publice din ţara noastră: radioul şi televiziunea. Încă din luna mai am iniţiat discuţii cu fosta conducere a TVR şi mă bucur că am găsit aceeaşi deschidere, de a întări această colaborare, şi la doamna Gradea. Ceea ce se întâmplă astăzi este consfinţirea unei dorinţe pe care am avut-o la nivelul conducerii, ca cele două servicii publice să colaboreze atât pentru îndeplinirea misiunii stabilite de Legea 41, cât şi pentru că trăim într-un mediu concurenţial extrem de dur”.