RADU BANCIU, atac la Turcescu: O luase un pic RAZNA. Dacă nu se supunea acestui deal, astăzi era la PUŞCĂRIE

Jurnalistul Radu Banciu a lansat, luni seara, un nou atac la adresa fostului său coleg, Robert Turcescu, după ce acesta a declarat că a fost ofițer acoperit. Banciu a spus că Turcescu este "un om lipsit de caracter", "o luase un pic razna" şi a arătat că, dacă nu ar fi făcut "spovedania", Turcescu s-ar fi aflat acum în pușcărie.

23 sept. 2014, 09:39
RADU BANCIU, atac la Turcescu: O luase un pic RAZNA. Dacă nu se supunea acestui deal, astăzi era la PUŞCĂRIE

„Era un om lipsit de caracter din toate punctele de vedere. De ce să ne ascundem? Ar trebui să ne bucurăm. Când un om este prins, el însuși recunoscând? Sigur că o luase un pic razna, părea dus spre o hipnoză aseară, asta pentru că fusese pur și simplu buimăcit probabil de revelațiile care existau la adresa lui și care l-ar fi condamnat. Eu spun că astăzi, dacă el nu se supunea acestui deal cu care a fost șantajat, astăzi era la pușcărie”, a atacat Radu Banciu.

Jurnalistul a arătat că Robert Turcescu risca arestul pentru acuzaţii de corupţie.

El risca 30 de zile de arest într-o primă fază pentru corupție, cine știe pentru ce, chestii foarte grave, este evident că așa stau lucrurile. Astfel nu făcea așa ceva. El a plecat pur și simplu. Robert Turcescu nu mai există. S-a dus cu totul. Nu a anunțat pe nimeni, așa ceva este de o gravitate uluitoare. Nu poți să pleci dintr-o unitate, de pe un front, dintr-o căsnicie, de la un loc de joacă, de la o coadă la castraveți fără să-i spui unuia unde ai plecat”, a spus realizatorul TV.

MINISTRUL APĂRĂRII, chemat în Parlament în cazul ROBERT TURCESCU. Jurnalistul, acuzat de TAIFAS DELIRANT

Robert Turcescu a confirmat, la B1 TV, că postarea apărută duminică pe blogul său precum că a fost ofiter acoperit. El a mai spus că „mărturisirea” este scrisa de el, ca documentele sunt reale si ca acum se simte eliberat si fericit. Ministerul Apărării Naţionale sau o altă instituţie abilitată nu au confirmat sau infirmat „spovedania” lui Robert Turcescu.

Este vorba despre o marturisire publica, la care inca reflectez. Sunt dispus oricand voi fi chemat in fata judecatorului sa dispun de aceste documente si sa spun ce stiu despre aceste documente. (…) Sunt documente reale, le am in casa mea. Eu nu vreau sa fac o discutie acum daca documentele sunt reale sau nu, daca au existat in ce context, cum s-au facut pentru ca nu suntem la o judecata publica.

ROBERT TURCESCU, ofiţer acoperit. Fost ministru al Apărării: Parchetul Militar ar trebui să se autosesizeze

Nu am trait o eliberare mai mare, o sarbatoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase in sufletul meu decat astazi dupa ce m-am eliberat de povara asta. Intr-un fel sau altul mi-am dat seama ca e necinstit, ca nu pot sa va mai mint, ca trebuie sa marturisesc. Eu nu mai pot sa traiesc asa. Astazi va spun, din moment in care m-am decis sa public aceste documente, da eu le-am pus acolo mi le acum si sunt ale mele”, a spus Robert Turcescu.

MApN REFUZĂ orice comentariu în cazul Robert Turcescu: Alte instituţii sunt abilitate să se pronunţe