RADU BELIGAN A MURIT. Care au fost MARILE IUBIRI ale maestrului, dincolo de cea pentru scenă

RADU BELIGAN A MURIT miercuri, la vârsta de 97 de ani, după o carieră de 76 de ani, presărată cu mari succese. Radu Beligan a iubit teatrul mai mult decât orice şi a jucat până aproape de ultima clipă a vieţii sale. Dar, pe lângă actoria căreia i-a dedicat întreaga sa viaţă, Radu Beligan a iubit şi femeia.

RomaniaTV.net
20 iul. 2016, 11:33
RADU BELIGAN A MURIT. Care au fost MARILE IUBIRI ale maestrului, dincolo de cea pentru scenă

Radu Beligan a avut trei mari iubiri în viaţă: Nineta Gusti, Dana Crivăţ şi Marica Beligan. Cu prima soţie Radu Beligan nu a avut copii, dar cu următoarele două a avut patru: unul cu Dana Crivăţ, Anamaria, şi trei cu Marica – Lamia, Raluca şi Alexandru.

RADU BELIGAN A MURIT. Prima soţie a lui Radu Beligan a fost actriţa Nineta Gusti, care l-a cucerit cu trăsăturile sale de grecoaică, cu toate că era cu cinci ani mai în vârstă decât el. Mariajul lor a durat 15 ani, însă nu au avut copii, iar în cele din urmă s-a destrămat.

RADU BELIGAN A MURIT. A doua soţie a maestrului Radu Beligan a fost Dana Crivăţ, care i-a dăruit şi primul său copil, pe Anamaria, stabilită de 27 de ani în Australia, unde este o scriitoare de succes. Deşi a plecat departe de casă pentru a se putea afirma şi a ieşi din umbra tatălui său, Anamaria a păstrat o foarte bună relaţie cu acesta şi chiar îl vizita anual.

RADU BELIGAN A MURIT. A treia şi ultima mare iubire a lui Radu Beligan a fost Marica, o scriitoare din Belgia cu origini româneşti. Marica, fiica baronesei Jeanne de Siemmons şi a românului Petru Pop, venise la Bucureşti graţie schimburilor culturale româno-belgiene, iar atunci l-a cunoscut pe Radu Beligan, de care s-a îndrăgostit iremediabil şi care a convins-o să se stabilească în România. Cei doi au avut împreună trei copii, pe Lamia, Raluca şi Alexandru, însă soarta i-a despărţit în 1993, când Marica Beligan a decedat după o lungă luptă cu cancerul.

RADU BELIGAN A MURIT miercuri, la vârsta de 97 de ani, la Spitalul Elias din Capitală, unde fusese internat în urmă cu câteva zile într-o stare de degradare biologică progresivă specifică vârstei, după cum a anunţat conducerea unităţii medicale.

Radu Beligan a murit la 97 de ani! IMAGINI DE COLECŢIE cu regretatul actor pe scenă VIDEO