Radu Berceanu a investit 14 milioane de euro în renovarea unui hotel din Craiova

Avere impresionantă de politician. După ce s-a retras din viaţa publică, Radu Berceanu dă lovitură după lovitură. A renovat un hotel de lux din Craiova, la care acţionar majoritar este chiar familia lui. Asta după ce în urmă cu câteva luni, a lansat un avion pentru care pilotarea nu necesită permis.

27 nov. 2015, 15:14
Radu Berceanu a investit 14 milioane de euro în renovarea unui hotel din Craiova

Radu Berceanu, fost ministru al Transporturilor în guvernele Tăriceanu şi Boc, s-a retras din politică, dar o duce foarte bine. El a renovat şi modernizat hotelul Jiul din Craiova, pe care îl deţine familia sa, potrivit România TV.

Proiectul a costat 14 milioane de euro și vine la șapte ani după ce fostul politician a încercat fără succes să vândă hotelul cu 12 milioane de euro.

Hotelul are 162 de camere, a fost clasificat la patru stele şi deja a fost redeschis. Familia lui Radu Berceanu este acţionar majoritar al hotelului şi deţine 86% din acţiuni. Finanţarea lucrărilor s-a făcut în proporţie de 90% dintr-un credit bancar, rambursabil în 12 ani, iar 10% a fost aportul acţionarilor majoritari.

Odată cu plecarea din politică, Berceanu a revenit şi la vechea pasiune şi chiar s-a preocupat de construcţia unui aparat de zbor. Anul acesta a lansat avionul ultrauşor care nu necesită permis, iar preţul estimat de producţie este de 25.000 de euro.

CITEŞTE ŞI: Radu Berceanu a proiectat un avion de 25.000 de euro