Radu Berceanu: Funcţia de premier este mai interesantă pentru unii decât candidatura la prezidenţiale

Fostul ministru Radu Berceanu a apreciat, la România TV că marea bătălie din politica românească nu se dă pentru funcţia de preşedinte de ţară, ci pentru cea de premier. Politicianul a explicat că toate partidele de pe scena politică se luptă pentru a-l da jos pe şeful Guvernului.

06 iun. 2014, 07:01
Radu Berceanu: Funcţia de premier este mai interesantă pentru unii decât candidatura la prezidenţiale

„Deşi toată lumea pare preocupată de cine o să fie candidatul la prezidenţiale, convingerea mea este că foarte mulţi dintre principalii actori se gândesc la funcţia de prim-ministru”, a spus Berceanu.

Pentru multe partide, funcţia de şef al Guvernului este premiul primit după alegerile prezidenţiale. „Foarte mulţi, deşi parcă sunt preocupaţi de candidatura la prezidenţiale, în subsidiar sunt mai preocupaţi de ideea de a ajunge prim-ministru sau ca partidul lor să ajungă să propună primul-ministru (…) Foarte mulţi dintre actorii importanţi ştiu că dupa chestiunea asta foarte vizibilă şi foarte grea (alegerile prezidenţiale – n.red.), vine un premiu mai interesant decât candidatura asta şi anume premiul pentru funcţia de prim-ministru”, a declarat democrat-liberalul.

Potrivit lui Berceanu, printre cei interesaţi de funcţia de premier este chiar şi preşedintele Traian Băsescu, după cum şi acesta a susţinut acest lucru în mai multe rânduri.