Radu Mazăre, consultant urbanistic într-o staţiune din Egipt

Radu Mazare, fostul primar al Constanţei, a declarat, joi, că a semnat un contract cu un mare dezvoltator din Egipt, urmând ca în următorii doi ani să ofere consulanţă pentru dezvoltarea oraşului El Gouna, de pe ţărmul Mării Roşii.

RomaniaTV.net
05 mai 2016, 11:51

Radu Mazăre a declarat că nu îşi mai doreşte să fie persoană publică.

„Aşa cum am mai spus, nu mă mai interesează să fiu persoană publică. Am primit o ofertă de muncă din partea companiei Orascom, am negociat, iar acum am primit contractul semnat. Urmează să îl semnez şi eu şi cândva, în perioada următoare, voi începe munca. Când îmi iese şi mie PFA-ul. Am ajuns la concluzia să-l fac pe persoană fizică autorizată decât în nume personal. Contractul are o perioadă de doi ani, urmând să fiu consultant în ceea ce priveşte dezvoltarea urbană şi turistică. (…) Probabil o să merg acolo de două, trei ori pe lună, în funcţie şi de cum am termene, de ce nevoi sunt acolo”, a spus Radu Mazăre, citat de Mediafax.

El a adăugat că, datorită experienţei pe care o are, acumulată în cei 15 ani în care a administrat oraşul Constanţa, urmează să fie consultant pentru dezvolarea oraşului El Gouna, un paradis turistic de pe ţărmul Mării Roşii.

„Este un oraş care are circa 25.000 de locuitori permanenţi, dar care, adăugând turiştii şi pe cei care deţin proprietăţi în zonă, ajunge la 200.000 de persoane. Eu voi ajuta la dezvoltarea oraşului, din punct de vedere urbanistic, turistic şi aşa mai departe. Ceea ce am făcut în Constanţa şi ce ştiu eu să fac”, a spus Mazăre.

Fostul primar al Constanţei a afirmat că la finalizarea contractului, dacă totul decurge bine, ar putea face acelaşi lucru pentru un alt oraş, de data aceasta din Oman.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată sub control judiciar pe Radu Mazăre, la data faptelor primar al municipiului Constanţa, pentru luare de mită şi fals în declaraţii.

Citeşte şi: Fostul primar Radu Mazăre nu mai face faţă cheltuielilor şi vrea să se angajeze în turism