Radu Mazăre, decis să renunţe la Primăria Constanţei: Aş vrea să-mi dau demisia

Radu Mazăre vrea să-şi dea demisia de la primărie, din partid şi să renunţe chiar şi la carnavalul care l-a făcut celebru. Edilul Constanţei spune că s-a săturat să dea cu subsemnatul în faţa procurorilor şi că este doar o chestiune de timp până va părăsi fotoliul de primar.

RomaniaTV.net
19 mart. 2015, 06:58
Radu Mazăre, decis să renunţe la Primăria Constanţei: Aş vrea să-mi dau demisia

Radu Mazăre spune că nu a fost denunţat nici de deputatul Eduard Martin şi nici de fostul său partener de afaceri Sorin Strutinsky, ci de şeful ANI, care acum este în arest preventiv.

„Acum m-a vrut la arest cine se găseşte la arest în momentul asta, domnul Georgescu de la ANI. Dosarul este făcut în urma reclamaţiei pe care a făcut-o dumnealui. (…) Erau mai multi ziarişti, că vai Strutinski face denunţuri, Martin, astea sunt şopârle băgate”, a declarat Radu Mazăre.

Primarul de la Constanţa a luat decizii radicale după noaptea petrecută în beciul arestului Capitalei. Şi-a pus planurile la punct şi a decis: renunţă la toate funcţiile, şi la Primărie şi la partid. Şi chiar şi la carnavalul cu care alegorice pline de manechine.

„Eu cel putin nu mai particip, daca eu nu mai particip, cum va arata carnavalul n-am de unde sa stiu. Dar stii ce? Am obosit si nu mai vreau. Mi-e lehamite să ma duc la primarie, mi-e lehamite să spun şi sa initiez ceva pentru că urmeaza sa dau cu subsemnatul. (n.red. Deci, urmeaza o demisie sau …? Da, asa as vrea. Da, da, foarte clar şi romaneste, Vreau sa-mi dau demisia Şi vreau sa fac lucrul asta curand. e o chestiune de saptamani, de luni”, a mai spus Radu Mazare.

Radu Mazăre a fost reţinut 24 de ore într-un dosar în care este acuzat că a luat şpagă 9 milioane de euro. Judecătorii de la Înalta Curte au decis să nu-l aresteze preventiv. A fost a doua noapte pe care Mazăre şi-a petrecut-o în spatele gratiilor, după ce anul trecut a fost reţinut tot 24 de ore şi în dosarul privind construirea unui complex de locuinţe sociale.

Mazăre, NERVOS când e întrebat despre şpaga de la Elan Schwartzenberg: „Hai nu fi obraznică”

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiției au respins solicitarea procurorilor anticorupție de arestare preventivă pentru 30 de zile a primarului Constanței, Radu Mazăre, după ce acesta a fost reținut în arestul Poliției Capitalei pentru 24 de ore, fiind acuzat de trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, precum și două infracțiuni de conflict de interese.

RADU MAZĂRE s-a întors la arest pentru a-şi recupera bagajul: De acum înainte vine la audieri cu GENTUŢA

În același dosar, DNA a cerut arestarea preventivă și a omului de afaceri Sorin Strutinsky, arestat în altă cauză, pentru trei infracțiuni de complicitate la luare de mită.

Potrivit unor surse judiciare, în dosarul lui Radu Mazăre este cercetat penal și deputatul PSD Eduard Martin.

DNA: Spăgile date la Primăria Constanţa pentru diverse acte depindeau de rangul funcţionarului