RADU MAZĂRE, o nouă lovitură din partea ANI: Nu poate justifica aproape 170.000 de euro din avere

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, nu poate justifica aproape 170.000 de euro din avere, au constatat inspectorii Agenției Naționale de Integritate.

23 iun. 2015, 12:46
RADU MAZĂRE, o nouă lovitură din partea ANI: Nu poate justifica aproape 170.000 de euro din avere

Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unor diferenţe nejustificate, în cuantum de 137.570 Euro și 143.818 Lei, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatelor de primar (iunie 2008 – mai 2015) de către Radu Mazăre, fost Primar al Municipiului Constanța, Județul Constanța, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

„Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanța în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Radu Ştefan Mazăre în perioada iunie 2008 – mai 2015.

Radu Mazăre a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

După informarea acestuia cu privire la existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate, Radu Mazăre nu a depus punct de vedere în acest sens. Precizăm faptul că Agenția a transmis în atenția persoanei evaluate nu mai puțin de șase solicitări de a prezenta date sau informații relevante”, mai precizează sursa citată. 

CITEŞTE ŞI Primarul Radu Mazăre, scos din arest şi adus la DNA. Procurorii au descoperit conturi ascunse în străinătate

Radu Mazăre se află în arest preventiv din luna aprilie, fiind cercetat într-un dosar în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii.

Radu Mazăre a demisionat din PSD la sfârşitul lunii mai, la câteva zile după ce a renunţat la funcţia de primar al Constanţei, pe care o deţinea din anul 2000.