Radu Mazăre: DNA are trei înregistrări amărâte care nu au legătură cu dosarul

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat că înregistrările date publicităţii de către DNA sunt irelevante întrucât sunt scoase din context şi nu demonstrază acuzele care i se aduc.

10 apr. 2014, 12:47
Radu Mazăre: DNA are trei înregistrări amărâte care nu au legătură cu dosarul

Radu Mazăre susţine că procurorii aveau un top mare de hârtii cu înregistrări foarte vechi ale convorbirilor sale telefonice. „Au fost înregistrări permanente (…) Sunt convins că sunt interceptat de când a ajuns Băsescu preşedinte”, a declarat primarul.

Acesta a spus că era obligat să vorbească frecvent cu omul de afaceri Avraham Morgenstern, mai ales că acesta se ocupă de asfaltările din Constanţa de 10 de ani. În ce priveşte discuţia cu viceprimarul în care i-ar fi cerut acestuia să urgenteze lucrările contractate de Morgenstern la cartierul pentru locuinţe sociale din Constanţa, Mazăre a spus că discuţia cu viceprimarul Făgădău vizează construirea unui alt cartier, cel destinat pentru tineri.

„Domnul Avi lucra în trei locuri din cartierul pentru tineri unde s-a substituit unor contractori care nu au mai avut bani pentru că acolo contractorii finanţau. Interceptările în care îl cert pe viceprimar este anterior şi este despre blocul pentru tineri”, a declarat Mazăre. Primarul a argumentat că modul în care a vorbit cu viceprimarul nu constituie o ameninţare la adresa salariaţilor din primărie. „Îi cert de 14 ani că altfel n-ar arăta Constanţa cum arată”, a replicat primarul.

De asemenea, el contestă şi faptul că înregistrările ar arăta o implicare directă a lui Elan Schwartzenberg într-o tranzacţie bancară ilegală. Când a fost întrebat ce a făcut în Israel, Mazăre a răspuns: „Am fost la măciuci”. „Securiştii au doar trei înregistrări amărâte ce n-au legătură cu dosarul”, a mai spus Radu Mazăre.