Informaţii în EXCLUSIVITATE despre Radu Mazăre. Fostul edil nu poate cere azil politic în Madagascar VIDEO

Jurnalistul România TV Victor Ciutacu a vorbit cu Radu Mazăre, aflat acum în Madagascar, iar fostul edil susţine că nu se va mai întoarce în ţară. Ar putea întâmpina totuşi nişte greutăţi în obţinerea azilului politic, pentru că legislația din Madagascar nu prevede noțiunea de azil politic.

RomaniaTV.net
02 ian. 2018, 16:45
Informaţii în EXCLUSIVITATE despre Radu Mazăre. Fostul edil nu poate cere azil politic în Madagascar VIDEO

Radu Mazăre nu mai vrea să se întoarcă în România. În Madagascar are tot ce îi trebuie, inclusiv afaceri. Mai mult, a obţinut şi permis de şedere temporară.

Ar putea fi totuşi destul de dificil să obţină azilul politic asta pentru că legea în Madagascar nu prevede dispoziţii referitoare la acordarea de azil sau statut de refugiat. Pentru că are, însă, statut de investitor, Radu Mazăre are însă şanse să obţină dreptul de a locui permanent acolo.

Radu Mazare aşteaptă acum decizia judecătorilor Înaltei Curţi. Ar putea fi dat în urmărire internaţională dacă magistraţii îi vor schimba controlul judiciar cu arestarea preventivă în lipsă.

Citeşte şi: Prima măsură în cazul fugii lui Radu Mazăre ar putea fi luată joi. Fostul edil a plecat în Madagascar în prima zi de Crăciun

Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a plecat în Madagascar, unde a cerut azil politic. Aflat sub control judiciar, fostul edil nu s-a mai prezentat pentru a semna în graficul de prezenţă. România TV a intrat în posesia scrisorii pe care Radu Mazăre a trimis-o autorităţilor.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române, sâmbătă, 30 decembrie, în jurul orei 12.00, poliţiştii Biroului Supravegherii Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa s-au sesizat cu privire la faptul că Radu Mazăre, aflat sub control judiciar în baza unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie, nu s-a prezentat pentru a semna în graficul de prezenţă.

Contactat de poliţişti, fostul primar al Constanţei le-a spus că se află în Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.

Conform procedurii, poliţiştii constănţeni au sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Măsura controlului judiciar în cazul lui Radu Mazăre nu prevedea interdicţia de a părăsi ţara, iar pe toată perioada existenţei măsurii preventive a controlului judiciar poliţiştii nu au constatat încălcări ale obligaţiilor impuse, adaugă Poliţia Română.

IATĂ SCRISOAREA TRIMISĂ DE RADU MAZĂRE AUTORITĂŢILOR ROMÂNE