RADU MAZĂRE, prima declaraţie după ce a fost REŢINUT: Ruşine, Băsescu! VIDEO

Radu Mazăre a fost reţinut. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a primarului Constanţei, Radu Mazăre, sub acuzaţia de luare de mită. Mazăre a fost scos de la audieri cu puţin înainte de ora 12 noaptea, cu cătuşele la mâini, şi le-a declarat jurnaliştilor că "am construit ieftiv şi uite cu ce m-am ales". 

RomaniaTV.net
08 apr. 2014, 21:11
RADU MAZĂRE, prima declaraţie după ce a fost REŢINUT: Ruşine, Băsescu! VIDEO

„Am construit cel mai ieftin din România case pentru săraci şi uite cu ce m-am ales. Ruşine, Băsescu! Dacă îmi oferea 175.000 de euro construiam scump, nu cel mai ieftin din România”, a spus Radu Mazăre la ieşirea din sediul DNA, înainte de a fi băgat în dubă. 

Procurorii susţin în refereat că în 2011, primarul municipiului Constanţa, Mazăre Radu Ştefan, a primit suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro), lui Morgenstern Avraham, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale.

„Banii, primiți în mai multe tranșe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparținând unor societăți off shore, conturi deschise la bănci din străinătate, în jurisdicții cunoscute pentru condițiile restrictive privind cooperarea judiciară internațională în materie penală.În schimbul acestor sume de bani, inculpatul Mazăre Radu a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuțiilor sale de serviciu (ex. inițierea unor hotărâri de consiliu local, prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziție sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Morgenstern Avraham)”, se arată în comunicatul DNA.

Radu Mazăre a fost ridicat de mascaţi marţi dimineaţă de la o terasă din Parcul Herăstrău şi dus la audieri la sediul DNA. Aici, el a fost foarte relaxat: a apărut cu zâmbetul pe buze la geam şi le-a făcut cu mâna jurnaliştilor.

Procurorii cercetează modul în care primarul Mazăre a construit cartierul social Henri Coandă din Constanţa. E vorba de 17 blocuri în care trăiesc 3.000 de oameni. La inaugurarea cartierului, Mazăre s-a lăudat cu investiţia.

Înainte să-l ridice, procurorii au descins şi la casa lui Mazăre din Mamaia. VEZI CUM ARATA CASA LUI RADU MAZARE

Din casa lui Mazăre, dar şi de la biroul său din primărie, procurorii au ridicat mai multe cutii cu documente.