Cum s-au îmbărbătat Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu la instanţa supremă VIDEO

Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu s-au îmbărbătat unul pe celălalt după ce s-au întâlnit, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Primarul suspendat al Constanţei află marţi dacă scapă de arestul preventiv.

27 apr. 2015, 14:02
Cum s-au îmbărbătat Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu la instanţa supremă VIDEO

Cei doi s-au întâlnit luni la Instanţa Supremă, în aceeaşi sală de judecată. Radu Mazăre, arestat preventiv, a fost chemat pentru că procurorii au cerut prelungirea măsurii preventive pentru încă 30 de zile. Nicuşor Constantinescu, arestat la domiciliu, a venit la un termen în procesul cu regiile autonome Constanţa.

După ce s-au întâlnit pe holul instituţiei, Nicuşor Constantinescu i-a spus lui Radu Mazăre: „Hai! Capul sus! Doamne ajută!”. Acesta din urmă i-a răspuns: „Da, mulţumesc! La revedere, v-am pupat.

Primarul suspendat al Constantei Radu Mazare află marţi dacă judecătorii îi prelungesc măsura arestului său preventiv.

Citeşte şi Radu Mazăre e poreclit în arest Maimuţa. Cum a ajuns primarul suspendat al Constanţei să fie strigat astfel

În 2 aprilie, Instanța Supremă a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Radu Mazăre după ce a admis o contestație a DNA. Anterior un alt complet hotărâse, pe 18 martie, ca Radu Mazăre să fie cercetat în libertate.

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța.

Citeşte şi RADU MAZĂRE, vizitat de FIU şi de IUBITĂ în închisoare. „I-am adus lampă de miner, că nu au lumină” VIDEO

Potrivit sursei citate, în perioada noiembrie 2006-2013, edilul Constanței a participat la încheierea a 12 contracte între primărie și societatea controlată de el și de celălalt inculpat, în valoare totală de peste 6 milioane lei.

Procurorii au constatat că, în ambele cazuri, au fost obținute foloase atât pentru sine, prin societatea pe care o controla și cu care Radu Mazăre s-a aflat în raporturi comerciale în ultimii 5 ani, înainte de comiterea faptei, cât și pentru Sorin Strutinsky.

Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al CJ Constanţa, a fost arestat preventiv în februarie în noul dosar DNA privind mai multe contracte ilegale care ar fi fost incheiate de Consiliul Judeţean cu diverse firme. 

Citeşte şi: PERCHEZIŢII la CJ Constanţa. Nicuşor Constantinescu, săltat de mascaţi şi dus la DNA

Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Constanţa, printr-un ordin emis de către prefectul judeţului, Ion Constantin. În cazul în care instanţa va decide să îl lase în libertate, Nicuşor Constantinecu ar putea reveni în funcţie, prefectul fiind nevoit să revoce ordinul de suspendare.

Nicuşor Constantinescu a fost reţinut de DNA pentru mai multe infracţiuni, între care abuz în serviciu, conflict de interese şi coruperea alegătorilor, iar ulterior, în 20 februarie, a fost arestat preventiv de Tribunalul Constanţa, fiind acuzat de plăţi ilegale, din fonduri publice, către asociaţii, fundaţii şi cluburi sportive.