Raed Arafat: Riscul de inundaţii este unul foarte serios în continuare

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a atras atenţia joi că riscul de inundaţii este în continuare foarte mare, având în vedere că urmează o perioadă de ploi iar pământul este deja îmbibat cu apă de la topirea zăpezii şi aversele din ultimele zile.

15 mart. 2018, 18:06
Raed Arafat: Riscul de inundaţii este unul foarte serios în continuare

„Noi ne confruntăm cu situaţii meteorologice care sunt ieşite din comun. Atingem recorduri sau situaţii nemaiîntâlnite şi asta este din cauza schimbării climatice. Mesajul meu către populaţie este să colaboreze cu colegii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cu restul autorităţilor, să asculte sfaturile, să accepte ce li se recomandă şi să nu se lase până în ultimul moment. Mai ales acum va veni o perioadă de ploaie, pământul deja este îmbibat de la topirea zăpezilor şi de la căderea ploilor care au fost. Înseamnă că riscul de inundaţii este unul foarte serios în continuare şi mâine vom vedea ce o să ne spună colegii de la Apele Române. În acelaşi timp, pe perioada de zăpezi din nou vom reveni la o situaţie care necesită pregătiri pentru zăpadă”, a declarat Arafat la Antena 3.

El a sfătuit populaţia să asculte sfaturile lucrătorilor de la IGSU iar dacă o să fie vorba despre evacuare, să înţeleagă acest lucru.

„Rugămintea noastră: să asculte sfaturile care sunt date iar dacă este vorba despre evacuare, cum am văzut în cursul nopţii trecute, rugămintea noastră este să înţeleagă. Nu lăsăm casele nepăzite, nu înseamnă că îi evacuăm şi nu se mai întorc acasă. Importantă este viaţa lor în primul rând. Şi atunci ei să ne asculte, pentru că interesul principal este viaţa lor şi după aceasta sunt restul lucrurilor”, a subliniat Arafat.

Citeşte şi Dăncilă: Sunt 31 de localităţi afectate de inundaţii. Facem apel la oameni să înţeleagă situaţia şi să respecte instrucţiunile