Rafael Nadal, jucătorul anului în tenisul mondial. A câştigat la Madrid şi a egalat un record al lui Djokovic

Rafael Nadal a câștigat pentru a cincea oară în cariera sa turneul ATP Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii în valoare de 5.439.350 euro, în finala căruia l-a învins duminică în două seturi, 7-6 (10/8), 6-4, pe austriacul Dominic Thiem, după 2 ore și 17 minute de joc.

15 mai 2017, 06:29
Rafael Nadal, jucătorul anului în tenisul mondial. A câştigat la Madrid şi a egalat un record al lui Djokovic

Rafael Nadal, numărul 4 mondial, care va împlini 31 de ani luna viitoare, și-a trecut cu această ocazie în palmares al 72-lea titlu din cariera sa și al 52-lea pe suprafața sa favorită, zgura, pe care a câștigat toate cele 15 meciuri disputate de la debutul acestui sezon.

Campionul iberic a egalat, totodată recordul de titluri cucerite în competițiile ATP Masters 1.000, deținut de sârbul Novak Djokovic (30).

Citeşte şi SIMONA HALEP a câştigat turneul de la MADRID. Premiu de 1.000.000 DE EURO

După ce a reușit să se impună anul acesta, pentru a zecea oară în cariera sa, în turneele de la Monte Carlo și Barcelona, Rafael Nadal se anunță acum principalul favorit al turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, care va debuta peste două săptămâni și pe care l-a câștigat până acum de nouă ori, un record pentru tenisul profesionist.