Raiduri aeriene sub comanda saudiţilor împotriva rebelilor din Yemen

Publicat: Joi, 14 Iunie 2018 13:55 // Actualizat: Joi, 14 Iunie 2018 14:17 // Sursa: romaniatv.net

Coaliţia militară sub comandament saudit a întreprins joi raiduri aeriene împotriva unor poziţii ale rebelilor şiiţi houthi din apropiere de oraşul yemenit Hodeidah, au indicat insurgenţii în cea de-a doua zi a unei ofensive a forţelor proguvernamentale pentru preluarea controlului oraşului-port situat în vestul Yemenului, ţară cuprinsă de război,

Marele port Hodeidah, de la Marea Roşie, reprezintă o miză strategică, fiind punctul de intrare pentru o bună parte a importurilor şi a ajutorului umanitar pe teritoriul yemenit. El rămâne deschis, în pofida asaltului, a indicat pentru AFP directorul Daoud Fadhel.

Raidurile coaliţiei au vizat poziţii apropiate oraşului aflat sub controlul houthi, au indicat media ale rebelilor şiiţi, inclusiv televiziunea Al-Massirah.

Coaliţia militară, din care face part Emiratele Arabe Unite (EAU) şi care susţine ofensiva împotriva Hodeidah, nu a comunicat de miercuri seara situaţia militară.

Miercuri ea a indicat că forţele proguvernamentale au înaintat în direcţia oraşului, ajungând în împrejurimile aeroportului situat la câţiva kilometri de ieşirea prin sud din Hodeidah.

Portul Hodeidah continuă să opereze, a indicat Fadhel. ''Avem şapte nave la cheu şi activitatea este normală, în timp ce alte cinci nave aşteaptă în larg pentru a putea intra în port'', a declarat el.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ajutor umanitar Arabia Saudită Portul Hoderdah raiduri aeriene Yemen
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
22 Jan
noapte -4 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H