Raiduri aeriene sub comanda saudiţilor împotriva rebelilor din Yemen

Coaliţia militară sub comandament saudit a întreprins joi raiduri aeriene împotriva unor poziţii ale rebelilor şiiţi houthi din apropiere de oraşul yemenit Hodeidah, au indicat insurgenţii în cea de-a doua zi a unei ofensive a forţelor proguvernamentale pentru preluarea controlului oraşului-port situat în vestul Yemenului, ţară cuprinsă de război,

14 iun. 2018, 10:55
Raiduri aeriene sub comanda saudiţilor împotriva rebelilor din Yemen

Marele port Hodeidah, de la Marea Roşie, reprezintă o miză strategică, fiind punctul de intrare pentru o bună parte a importurilor şi a ajutorului umanitar pe teritoriul yemenit. El rămâne deschis, în pofida asaltului, a indicat pentru AFP directorul Daoud Fadhel.

Raidurile coaliţiei au vizat poziţii apropiate oraşului aflat sub controlul houthi, au indicat media ale rebelilor şiiţi, inclusiv televiziunea Al-Massirah.

Coaliţia militară, din care face part Emiratele Arabe Unite (EAU) şi care susţine ofensiva împotriva Hodeidah, nu a comunicat de miercuri seara situaţia militară.

Miercuri ea a indicat că forţele proguvernamentale au înaintat în direcţia oraşului, ajungând în împrejurimile aeroportului situat la câţiva kilometri de ieşirea prin sud din Hodeidah.

Portul Hodeidah continuă să opereze, a indicat Fadhel. ”Avem şapte nave la cheu şi activitatea este normală, în timp ce alte cinci nave aşteaptă în larg pentru a putea intra în port”, a declarat el.