Raiduri la nivel naţional. Au fost reţinute 140 de persoane

Poliția turcă a reținut, marți, aproximativ 140 de persoane în raiduri la nivel național, în legătură cu presupusele legături cu gruparea clericului musulman Fetullah Gulen, care a acuzat lovitura de stat eşuată din 2016, potrivit mass-media de stat.

04 dec. 2018, 18:47
Raiduri la nivel naţional. Au fost reţinute 140 de persoane

Procurorii din întreaga țară, inclusiv cei din Istanbul și Ankara, au emis 267 de mandate de arestare, potrivit  Anadolu.

Raidurile făceau parte din diferite anchete asupra adepţilor predicatorului musulman din SUA, Fethullah Gulen, care neagă orice implicare în lovitura de stat.

Poliția a lansat operațiuni în 24 de provincii, între care şi Izmir și Mugla, de pe coasta Mării Egee și Ordu și Zonguldak, la  Marea Neagră, potrivit rt.com.

Citeşte şi Clericul Fetullah Gulen, acuzat de implicare în asasinatul ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov

În dimineața zilei de marți, 137 de suspecți au fost arestaţi, inclusiv 55 de persoane din Istanbul, într-o serie de raiduri.

Procurorii din Ankara vizează arestarea a 48 de persoane bănuite că au folosit o aplicaţie de mesagerie criptată numită  ByLock, despre care oficialităţile turce cred că a fost creată special pentru susținătorii Gulen.