Raluca Prună îi răspunde lui Şerban Nicolae: Ba da, corupţii ne violează şi ne tâlhăresc pe toţi

Fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună afirmă, în replică la afirmaţiile senatorului Şerban Nicolae de la tribuna Parlamentului, că legea recursului compensatoriu aparţinând guvernului Cioloş a fost "deturnat, masacrat, instrumentalizat" de majoritatea PSD-ALDE din actualul Legislativ, ea adăugând că acestei majorităţi îi revine răspunderea pentru efectele produse de această lege.

20 dec. 2018, 20:57
Raluca Prună îi răspunde lui Şerban Nicolae: Ba da, corupţii ne violează şi ne tâlhăresc pe toţi

„Senatorul Serban Nicolae a grăit de la tribuna parlamentului o prostie şi o minciună. Şi părea satisfăcut de performanţa sa. Nu ma interesează Nicolae, însă m-a invocat direct. Sunt obligată să îi răspund, cu tot dispreţul pentru modul murdar în care face politică. 1. Prostia: ‘Corupţii nu violează, corupţii nu aşteaptă tinerele la lift’.
Ba da, corupţii ne violează şi ne tâlhăresc pe noi toţi”, argumentează Raluca Prună, într-o postare pe pagina de Facebook.

Ea subliniază că potrivit profilului comportamental al infractorilor de tip gulere albe, infracţionalitatea economică nu e făcută de oameni subţiri.

„Violenţa cu care vine corupţia de stat e multiplicată de milioane de ori. Victima e întreaga societate, care moare în spitale şi pe drumurile proaste, care are şcoli proaste şi căreia i se fură viitorul, şansele şi resursele. Toate casele corupţilor de neam prost care se întind pe multe străzi sunt din banii furaţi de la noi toţi. La fel arta în care investesc, maşinile de lux, proprietăţile în străinătate şi conturile în paradisuri fiscale: toate luate prin rapt de la noi toţi. FBI a făcut de ani buni profilul comportamental al infractorilor de tip gulere albe. Infracţionalitatea economică (corupţie, evaziune, spălare de bani) nu e făcută de oameni subţiri, cum crede Nicolae. Asta e un mit demontat de mult. E făcută de cele mai multe ori de infractori care au comportament şi rezoluţie infracţională întemeiate pe narcisism, personalitate antisocială deviantă şi psihopatie”, afirmă fostul ministru al Justiţiei.

De asemenea, Raluca Prună subliniază că nu e adevărat că legea în vigoare privind recursul compensatoriu a fost promovată de guvernul Cioloş.

„Ideea aparţine guvernului Cioloş, dar proiectul nostru a fost clasat de Senat pe 27 decembrie 2016. Proiectul de lege a fost preluat de guvernul Grindeanu şi, prin absenţa magistrală a ministrului Toader la dezbateri, a fost complet deturnat, masacrat şi instrumentalizat în Parlament. Răspunderea pentru adoptarea lui în forma actuală şi pentru efecte este exclusiv a coaliţiei PSD/ALDE. Vă rog să vă uitaţi pe fisa actului legislativ. E pe pagina Senatului în care ne reprezintă Şerban Nicolae”, mai afirmă Raluca Prună.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, joi, că textul moţiunii de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!” este „o compunere şcolară semianalfabetă”, care cuprinde „inepţii”, transmiţându-le parlamentarilor din Opoziţie că „nu corupţii violează”.

„Niciun om care se respectă pe sine nu poate să voteze această moţiune de cenzură. Pot să respect dreptul Opoziţiei de a încerca să răstoarne Guvernul, (…) dar nu cu moţiuni scrise în asemenea hal, nu cu compuneri şcolare semianalfabete, cu cifrele scrise total aiurea. (…) O asemenea inepţie nu merită o replică. Niciodată nu aţi venit cu alternative, aţi venit cu formule pompieristice. Vreau să vă spun că recursul compensatoriu care a scos din puşcărie tâlhari, criminali, violatori a fost iniţiat de Guvernul Cioloş. Este o mare minciună, o mare fraudă acel Guvern. Întrebaţi-o pe Prună. (…) Ca să ştiţi care este adevărul, pentru că eraţi foarte revoltaţi ca nu cumva să scape corupţii. Corupţii nu violează, corupţii nu aşteaptă tinerele la lift. Din păcate, infractorii pe care i-aţi eliberat, ăia violează”, le-a transmis Şerban Nicolae parlamentarilor din Opoziţie.