Raluca Turcan cere demisia lui Sorin Grindeanu, Florin Iordache şi Liviu Dragnea

Premierul Sorin Grindeanu, ministrul de Justiție, Florin Iordache, și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, ar trebui să demisioneze, a declarat luni președintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

RomaniaTV.net
06 feb. 2017, 10:01
Raluca Turcan cere demisia lui Sorin Grindeanu, Florin Iordache şi Liviu Dragnea

„Guvernul Grindeanu, la ceas de seară, a săvârșit o mârșăvie, o mârșăvie care a dus automat la albirea dosarului șefului său de partid, Liviu Dragnea. Această ticăloșie pe care a săvârșit-o Guvernul Grindeanu a nemulțumit o Românie întreagă, a uimit o lume întreagă și a sfidat orice regulă de bun simț și de decență. Am văzut că dl Grindeanu a dat înapoi, a abrogat ordonanța, dar nu a spus niciun cuvânt despre asumarea greșelii, același domn Grindeanu abrogă o ordonanță pentru că a greșit, pentru că s-a comportat incorect față de miile de români care respectă legea și care vor un tratament egal în fața legii. PNL consideră că dl Grindeanu trebuie să-și dea demisia. De asemenea, dl Iordache trebuie să-și dea demisia și să nu mai emită nicio pretenție de consultare sau de dialog pe o ordonanță pe care a executat-o strict în beneficiul dlui Dragnea. În același timp, în Parlamentul României dl Dragnea este în continuare jupân și o lume întreagă, o Românie întreagă așteaptă ca acest jupân să demonstreze că a înțeles ceva din ceea ce se întâmplă. Din nefericire, dl Dragnea demonstrează, prin fiecare apariție, prin fiecare cuvânt, că nu a înțeles nimic din ceea ce așteaptă și ce solicită românii”, a spus Turcan, la Parlament, după ședința comisiei de unificare a PNL, potrivit Agerpres.

Ea a susținut că nu președintele Klaus Iohannis a scos românii în stradă.

„Nu au fost mobilizați românii de către un partid sau altul. Românii au fost mobilizați și s-au unit împotriva celei mai mari ticăloșii de după Revoluție și dl Dragnea este direct responsabil. În momentul de față, problema s-a mutat de la Guvern la Parlament, dar pe fond nu există încă nicio soluție, nicio garanție că nu vor repeta această mârșăvie într-o altă formă. Nu există niciun angajament că majoritatea parlamentară va urmări respectul față de lege, față de instituții puternice, susținerea justiției, lupta reală împotriva corupției. Aceste garanții și angajamente ar trebui să le dea domnul Dragnea, din nefericire pare că nu a înțeles nimic. Este firească demisia dlui Liviu Dragnea, autorul moral, autorul de facto la adresa oamenilor cinstiți și la adresa statului român!, a adăugat Turcan.

Potrivit acesteia, PNL susține în continuare moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Turcan a afirmat că, doar în cazul în care majoritatea parlamentară se va schimba, la acel moment PNL va vorbi de preluarea guvernării.

„În momentul de față avem 20% în Parlament. Ar fi lipsit de realism și lipsit de onestitate să vorbească un partid de 20% în acest moment de preluarea guvernării”, a arătat Raluca Turcan.

Citeşte şi: Parlamentarii PSD, convocaţi în şedinţă. Participă Dragnea, Grindeanu şi Iordache