Raluca Turcan: Comisia de anchetă nu s-a constituit pentru alegerile din 2009. Justiţia e marea durere a PSD-ALDE

Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 nu a fost înființată pentru verificarea scrutinului, susține președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, scopul fiind, în opinia sa, "disimularea unei anchete împotriva șefului DNA", deoarece justiția este "marea durere" a PSD-ALDE.

11 mai 2017, 17:29
Raluca Turcan: Comisia de anchetă nu s-a constituit pentru alegerile din 2009. Justiţia e marea durere a PSD-ALDE

„Comisia de anchetă nu s-a constituit pentru verificarea alegerilor. E doar un pretext și o butaforie, o scenetă desuetă pentru care autorii nu au nici măcar bunul simț să ofere un fir logic. Curtea Constituțională a validat alegerile, iar Parchetul verifică deja alegațiile unor domni certați cu legea. Doar domnii certați cu legea sugerează astfel de suspiciuni. (…) Scopul anchetei nu sunt alegerile, ci disimularea unei anchete împotriva șefului DNA sub pretextul unei comisii de anchetă”, a scris Turcan, joi, pe Facebook.

Potrivit liderului PNL, vor fi mai multe discuții despre DNA decât despre alegeri.

Citeşte şi: Parlamentul a aprobat constituirea comisiei de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009. Cine sunt membrii comisiei

„Justiția e marea durere a PSD-ALDE, nu alegerile! Pe alegeri, am văzut până acum cât preț au pus — zero! În schimb, justiția îi deranjează pentru că nu o pot controla. Prin acest demers se generează, cu intenție, un conflict constituțional, suprapunând puterea legislativă peste cea judecătorească — pentru că nu pot fi realizate anchete parlamentare și judiciare în același timp cu privire la același subiect”, a adăugat președintele liberal.

Turcan a amintit că PNL a vot împotriva înființării acestei comisii de anchetă, precizând că formațiunea pe care o conduce va folosi toate mijloacele parlamentare pentru arăta „adevăratul scop al anchetei”.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat, joi, înființarea Comisiei de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009, cu 241 voturi „pentru” și 86 „împotrivă”.