Raluca Turcan: PNL nu îşi asumă sesizarea deputaţilor împotriva clipului Copiii referendumului

PNL se delimitează de plângerea depusă de 15 parlamentari, inclusiv 10 liberali, la Protecția Copilului, împotriva agenției Papaya Advertising pentru clipul Copiii referendumului.

RomaniaTV.net
06 nov. 2018, 15:45
Raluca Turcan: PNL nu îşi asumă sesizarea deputaţilor împotriva clipului Copiii referendumului

„Nicio întrebare adresată unei instituții nu poate justifica chemarea în fața Poliției a angajaților unei agenții de publicitate. Libertatea de exprimare este garantată de Constituție, cenzura de orice fel este interzisă. Da, nu este categoric asumată de PNL (sesizarea către Protecția Copilului – n. Red.)”, a declarat raluca Turcan, liderul deputaților PNL, potrivit Digi24.ro.

Reacția ei vine după ce 15 parlamentari – 10 de la PNL, 3 de la PSD, unul de la ALDE și unul de la minorități – au cerut Autorităţii pentru Protecţia Copilului să înceapă o anchetă împotriva agenţiei Papaya, sub suspiciunea că figuranţii minori din filmare nu ar fi avut acordul părinţilor pentru acţiune, că ar fi existat o situaţie de exploatare a copiilor şi că ar fi fost abuzaţi fizic şi emoţional.

Ulterior, liberalul Pavel Popescu a declarat că nu a ştiut ce semnează şi şi-a retras semnătura.

Citeşte şi: 15 parlamentari au reclamat clipul Copiii referendumului la Protecţia Copilului. Liberalul Pavel Popescu îşi retrage semnătura UPDATE