Raluca Turcan: PNL poate guverna responsabil. Are oricând o propunere de premier

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Raluca Turcan, lider al organizației județene PNL Sibiu, spune că liberalii pot guverna responsabil și că au oricând o propunere de premier, pe care însă ar trebui să o discute la consultări cu președintele României, Klaus Iohannis, dacă PSD și-a pierdut majoritatea parlamentară.

23 iun. 2017, 15:02
Raluca Turcan: PNL poate guverna responsabil. Are oricând o propunere de premier

„PNL Sibiu întărește faptul că scopul oricărui partid politic este să ajungă la guvernare pentru a exercita puterea în interes public. PNL urmărește însă să ajungă la guvernare, nu într-un malaxor de negocieri și compromisuri dăunătoare așteptărilor celor mulți. PNL poate guverna responsabil, are oricând o propunere de premier pe care însă ar trebui să o discutăm la consultări cu Președintele dacă PSD a pierdut cu adevărat majoritatea”, a declarat Raluca Turcan.

Declarația a fost făcută în urma ședinței de la PNL Sibiu, unde Raluca Turcan este președintele filialei județene.

Potrivit prim-vicepreședintelui PNL, liberalii sunt pregătiți să înceapă discuții pentru formarea unui nou guvern cu toți cei care nu susțin PSD-ul.

„Stabilitatea României este prioritară, asigurarea guvernării nu este o chestiune de orgoliu politic. Dacă vom avea semnale că actuala majoritate nu mai funcționează, PNL este pregătit să înceapă discuții cu toți cei care resping politica PSD și influența toxică a lui Liviu Dragnea asupra actului guvernării. Cu toate acestea, PNL nu este dispus să negocieze lucruri de ne-negociat, așa cum a procedat PSD. PNL nu va guverna cu PSD”, a mai precizat Raluca Turcan, conform Agerpres.

Raluca Turcan atrage atenția că PSD-ALDE „nu și-au exclus trădătorii” și că „cifrele sunt în continuare în favoarea lor”.

„În acest moment al crizei politice generată de PSD, decizia instituțională este la președintele Iohannis care desemnează o persoană pentru funcția de prim-ministru. Vom participa la consultările de la Cotroceni și vom vedea dacă aritmetica parlamentară este în favoarea PSD-ALDE. Încă nu și-au exclus trădătorii. Cifrele sunt în continuare în favoarea lor”, a spus Raluca Turcan.

Președintele Klaus Iohannis a trimis joi o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări, luni, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Potrivit Administrației Prezidențiale, luni, la ora 15,00, vor veni la consultări reprezentanții PSD și ALDE, la ora 16,00 au fost invitați cei ai PNL, iar la ora 17,00 — USR. La ora 17,30, delegația PMP va veni la Cotroceni pentru consultări, la ora 18,00 sunt așteptați reprezentanții UDMR, iar la ora 18,30 — grupul parlamentar al minorităților naționale.