Raluca Turcan: PNL va vota împotriva propunerii ca Sorin Grindeanu să fie preşedinte la ANCOM

Parlamentarii PNL vor vota împotriva propunerii ca Sorin Grindeanu să ocupe președinția ANCOM, a anunțat marți liderul deputaților liberali, Raluca Turcan, în plenul reunit al Legislativului.

RomaniaTV.net
07 nov. 2017, 12:32
Raluca Turcan: PNL va vota împotriva propunerii ca Sorin Grindeanu să fie preşedinte la ANCOM

PNL va vota împotrivă, (…) în primul rând pentru că nu ne putem bate joc de o piață atât de importantă și nu putem fi parte la subordonarea acestei instituții, atât de importante, și rând pe rând a altor instituții ale statului român de către alianța de guvernare PSD — ALDE”, a explicat Turcan.

Ea a făcut „un mic remember” privind desemnarea președintelui ANCOM.

Odată câștigate alegerile — un vot majoritar — de către coaliția de guvernare PSD — ALDE, prima măsură a fost Ordonanța 13. Următoarele măsuri au fost scoaterea președintelui din procedura de numire a președintelui ANCOM și a conducerii acestei instituții și trecerea acesteia în subordinea primului-ministru, astfel încât primul-ministru este astăzi pe legea votată de PSD — ALDE persoana și instituția care propune conducerea ANCOM”, a spus Raluca Turcan.

Aceasta a amintit că inițial a fost propus și votat de majoritatea parlamentară pentru conducerea ANCOM Adrian Diță, după care tot acesta a fost criticat de aceeași majoritate PSD-ALDE, propus spre demitere și „forțat să-și dea demisia”.

După ce și-a dat demisia dl. Diță, astăzi suntem chemați să-l votam pe dl. Grindeanu în funcția de președinte al ANCOM. Ciudat, dacă n-ar fi vorba despre România și despre o instituție importantă care reglementează o piață de 6 miliarde de euro în industria comunicațiilor, ciudată dacă personajele principale din tot acest joc n-ar fi președintele Camerei Deputaților și al principalului partid aflat la guvernare, primul-ministru al României și fostul prim-ministru al României demis prin moțiune de cenzură în Parlament pentru incompetență crasă. Cu alte cuvinte, astăzi nu votăm nici pentru Liviu Dragnea pe fond, nici pentru Sorin Grindeanu pe fond, votăm pentru conducerea unei instituții care reglementează o piață importantă și foarte bogată. (…) Suntem convinși că această numire nu va aduce liniștea dlui Liviu Dragnea. Și totuși, Sorin Grindeanu a fost demis pentru incompetență de această majoritate parlamentară. Cum puteți garanta românilor că dl Sorin Grindeanu va performa în fruntea unei instituții atât de importante?„, a arătat deputata PNL.