Ramona Mănescu, acuzată de legături cu mafia imobiliară. Ea deţine un loc de casă în Cotroceni care nu apare în declaraţia sa de avere

O nouă ancheta Rise Project o are drept personaj central pe eurodeputata liberală Ramona Manescu. Jurnalistii de la Rise Project scriu despre afacerile acesteia și despre legăturile cu mafia imobiliară. Folosindu-se de interpuși, Ramona Mănescu e acuzată că a manevrat terenuri în valoare de milioane de euro. Mănescu este proprietara unui loc de casă în cartierul Cotroceni, care nu apare în declarația sa de avere.

RomaniaTV.net
13 iul. 2017, 15:22
Ramona Mănescu, acuzată de legături cu mafia imobiliară. Ea deţine un loc de casă în Cotroceni care nu apare în declaraţia sa de avere

Rise Project scrie că valoarea terenului era in 2008 de 625.000 de euro și că el a fost preluat cu ajutorul unui interpus, printr-o tranzacție fantomă. Terenul fusese retrocedat unei septuagenare, cu doar o lună în urmă, de primarul general Adriean Videanu. Beneficiară a deciziei semnate de Videanu, bătrâna a lăsat să treacă numai o lună de la restituire și a vândut terenul, mai departe, unui bărbat din Constanța în vârsta de 60 de ani. Bărbatul, pe numele său Mihai Bolboceanu, este tatăl Ramonei Mănescu. El nu a deținut nicio afacere în viața lui, dar prin mâinile lui, între 2005 și 2008, au trecut terenuri retrocedate din București în valoare de 4 milioane de euro. Totul, în conditiile in care tatăl Ramonei Mănescu n-avea bani proprii nici ca să își cumpere o Dacie. În arhiva garanțiilor mobiliare, ținută de Ministerul Justiției, se păstrează mențiunea unui credit de 5.000 de euro, pe care Bolboceanu l-a luat de la BRD, în mai 2005, ca să-și achiziționeze un Logan.

La data la care a fost implicată în această tranzacție subterană, Ramona Mănescu avea 35 de ani și tocmai se instalase în băncile Parlamentului de la Bruxelles.

Mai mult de atât, eurodeputata este acuzată că ar fi fost implicată şi în retrocedarea altor terenuri, în valoare de 4 milioane de euro. Este vorba de nouă terenuri care au fost retrocedate în Bucureşti pe care ar fi pus mâna europarlamentarul român. În perioada 2005-2007, Ramona Mănescu a fost implicată prin intermediul tatălui său, scriu cei de la Rise Project, în preluarea drepturilor succesorale a şapte terenuri de pe urma cărora ar fi câştigat peste 2 milioane de euro.