Raport OFICIAL INML în cazul morţii lui Dan Condrea. Datele înclină balanţa spre SINUCIDERE

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, nu suferea de nicio boală care să-l fi adus în imposibilitatea de a conduce sau să-i pună în pericol viaţa înainte ca autoturismul său să se izbească de un copac pe drumul dintre Buftea şi Corbeanca. Aceasta este concluzia medicilor legişti care au efectuat necropsia patronului Hexi Pharma, decedat duminică într-un accident rutier.

RomaniaTV.net
24 mai 2016, 10:42
Raport OFICIAL INML în cazul morţii lui Dan Condrea. Datele înclină balanţa spre SINUCIDERE

Dan Condrea a murit din cauza leziunilor traumatice puternice, au stabilit medicii legişti care au examinat cadavrul. Cordul era normal, nu avea nicio boală care să ridice problema unui infarct sau care să-i pună viaţa în pericol, a declarat marţi, pentru News.ro, directorul Serviciului de Medicină Legală Ilfov, Bogdan Mălinescu.

După ce luni au efectuat o parte a necropsiei, marţi a fost analizat cordul lui Dan Condrea, pentru a se stabili dacă acesta suferea de vreo afecţiune care să-l fi determinat să piardă controlul maşinii cu care a intrat într-un copac de pe marginea drumului, pierzându-şi viaţa pe loc în urma impactului.

Cum nu a apărut niciun astfel de indiciu, devine tot mai probabilă ipoteza potrivită căreia medicul s-ar fi sinucis de teama consecinţelor pe care urma să le suporte în scandalul Hexi Pharma. Această ipoteză este susţinută de faptul că la locul accidentului nu au existat urme de frânare, la fel ca în alte cazuri devenite celebre în ultimele luni în România.

Totodată, familia a anunțat că va ridica trupul neînsuflețit marți, acest lucru făcându-se pe baza unui proces verbal de identificare.
Luni s-a finalizat o primă parte a necropsiei, fiind prelevate mai multe probe, acestea urmând a fi analizate de către INML.

Sinuciderea pe şosele a devenit o metodă tot mai des aleasă de cei care îşi pun capăt zilelor. Zeci de oameni au apăsat pedala de accelaţie la maximum şi au intrat direct în copacii de pe marginea drumului sau sub roţile TIR-urilor de pe contrasens. Au fost însă şi tragedii cumplite când sinucigaşii au băgat în mormânt şi oameni nevinovaţi care circulau regulamnetar.

Aşa s-a întâmplat cu un tânăr sinucigaş de 28 de ani din Capitală a provocat una dintre cele mai mari tragedii de pe şoselele din România, la sfârşitul lui 2014. Rănit în dragoste, a ales să-şi pună capăt zilelor pe DN1. A gonit la volanul maşinii şi cu viteză ameţitoare a intrat intenţionat pe contrasens, unde a spuleberat un autoturism în care erau 5 oameni. Niciunul dintre cei 5 nu a avut nicio şansă de supravieţuire. Un tată şi fiul lui de 11 ani, dar şi 3 prieteni de familie au pierit pe loc, după o zi de distracţie pe care o petrecuseră la pescuit. Îniante de tragedie, sinucigaşul şi-a anunţat gestul extrem pe facebook.

Şi în Argeş, un tânăr de doar 22 de ani nu a putut depăşi o depresie şi, cu gândurile întunecate, a intrat frontal cu maşina într-un TIR, după care a murit pe loc.

La începutul lui 2016 o altă sinucidere la volan a şocat România. Un tânăr de 30 de ani din Dolj a intrat cu maşina într-un copac după o cearză cu părinţii. În urma impactului, autoturismul a luat foc, iar băiatul a murit carbonizat. Poliţiştii nu au găsit nicio urmă de frânare la locul tragediei.