RAPORT ŞOCANT OMS. Viaţa a milioane de oameni este în pericol VIDEO

Milioane de oameni vor muri în următoarele decenii din cauza schimbărilor climatice. Acesta este semnalul de alarmă tras de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, într-un raport şocant.

28 aug. 2014, 06:26
RAPORT ŞOCANT OMS. Viaţa a milioane de oameni este în pericol VIDEO

Modificarea climei va avea consecinţe dezastruoase asupra omenirii. Perioadele prelungite de secetă, inundaţiile sau alunecările de teren vor distruge culturile, vor ucide animale şi vor contamina apa potabilă, potrivit România TV. Astfel, malnutriţia, malaria şi bolile digestive vor omorî anual cu 250.000 de oameni mai mulţi ca în prezent.

Acest tablou apocaliptic este zugrăvit chiar de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care le cere guvernelor să ia măsuri pentru limitarea încălzirii globale şi să salveze astfel milioane de vieţi. Mai mult, schimbările climatice vor duce la o creştere a cheltuielilor pentru sănătate cu până la patru miliarde de dolari pe an, până în 2030. Asta, fără a lua în calcul victimele fenomenelor meteo extreme provocate de încălzirea globală. De la inundaţii, la furtuni devastatoare, veri caniculare sau ierni geroase.

Situaţia este deja îngrijorătoare. În prezent, poluarea aerului provoacă şapte milioane de decese pe an şi creşte numărul pacienţilor care suferă de boli cardiovasculare şi respiratorii. Dar dacă se vor reduce emisiile de gaze cu efect de seră, situaţia se va îmbunătăţi.