Raportul ROMATSA privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni. Moscova nu a răspuns la telefon pentru ajutor

Romatsa a elaborat raportul privind desfăşurarea tragediei aviatice din Munţii Apuseni, în care pilotul Adrian Iovan şi-a pierdut viaţa.

21 ian. 2014, 14:04
Raportul ROMATSA privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni. Moscova nu a răspuns la telefon pentru ajutor

Raportului privind desfăşurarea tragediei aviatice, în care se detaliază, pe minute, toate activităţile ROMATSA şi ISU, dar şi informaţiile greşite privind localizarea epavei a fost publicat de sursazilei.ro. În raport se specifică faptul că sistemul de transmisie în caz de impact ELT, de la bordul aeronavei a funcţionat.

CITEŞTE ŞI Medic supravieţuitor: „Îi datorăm viaţa lui Adrian Iovan”

Însă datele trimise de transmiţător, pe satelit, trebuie decriptate de Centrul Internaţional de la Moscova, unde este afiliată ROMATSA. Centrul de la Moscova a fost contactat telefonic şi pe e-mail pentru datele privind localizarea avionului prăbuşit, însă angajaţii de acolo nu au dat niciun răspuns.

CITEȘTE AICI RAPORTUL ROMATSA PRIVIND ACCIDENTUL AVIATIC

Surse avizate din Ministerul Transporturilor susţin că, în alte cazuri, chiar şi în cele accidentale, când sistemul ELT s-a declanşat din greşeală, Centrul de la Moscova a sunat la ROMATSA să dea coordonatele transmise pe satelitul respectiv.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, în Munţii Apuseni.