RAR, anunţ important pentru toţi şoferii, ce se întâmplă dacă maşina ta nu are ITP

Publicat: Vineri, 09 Februarie 2018 14:02 // Actualizat: Vineri, 09 Februarie 2018 14:06 // Sursa: romaniatv.net

Registrul Auto Română (RAR) informează că nu a avut niciodată şi nici nu are în vedere introducerea unei prevederi legale prin care posesorii de autovehicule care au Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) suspendată sau expirată, respectiv înmatricularea suspendată, să fie pasibili de închisoare prin întocmirea unui dosar penal.

Registrul Auto Român respinge informaţiile difuzate recent în mass-media potrivit cărora RAR şi DRPCIV ar dori să introducă o prevedere legală, prin care posesorii de autovehicule care au ITP suspendată sau expirată, respectiv înmatricularea suspendată, să fie pasibili de închisoare prin întocmirea unui dosar penal. RAR precizează că nu a avut niciodată şi nici nu are în vedere o astfel de iniţiativă, deoarece normele legale în vigoare prevăd clar că abaterea menţionată mai sus reprezintă contravenţie sancţionată doar prin amendă (ca sancţiune principală) şi puncte de penalizare (ca măsură complementară). Aşadar, spre exemplu, în cazul în care un autovehicul este oprit de poliţie în trafic şi se constată că are ITP expirată, pe lângă sancţiunea principală şi cea complementară, se dispune şi reţinerea certificatului de înmatriculare, fapt ce va atrage după sine, începând cu 20 mai 2018, şi suspendarea înmatriculării, fără consecinţe de natură penală", se arată într-un comunicat al RAR, remis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, odată ce posesorul autovehiculului se prezintă la staţiile ITP autorizate şi obţine ITP valabil, se ridică automat şi suspendarea dispusă asupra înmatriculării.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
inspectie tehnica masina ITP RAR service
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 feb 15:14
Răspunde | Votează email 1 email
mitica
Legile tarii nu interzic nimanui sa fie imbecil. (G.Moisil) Numarul lor este intr-o continua crestere.
1
EUR
4.6975
RON
19 Jan
noapte -2 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H