Rareş Bogdan o critică pe Sorina Pintea: „Faptul că o ţară a ajuns să facă jelanie naţională arată cât de bolnavă este România”

Europarlamentarul PNL, Rareş Bogdan, a afirmat că nu este normal să existe o "jelanie naţională" în cazul Sorinei Pintea, având în vedere că fostul ministru al Sănătăţii a fost arestat preventiv pentru luare de mită. Liberalul a mai afirmat că trebuie respecte drepturile civile, în condiţiile în care starea de sănătate a Sorinei Pintea este una precară.

RomaniaTV.net
05 mart. 2020, 18:23
Rareş Bogdan o critică pe Sorina Pintea: „Faptul că o ţară a ajuns să facă jelanie naţională arată cât de bolnavă este România”

„Eu ştiu un singur lucru: că niciun funcţionar public, niciun om politic, nicium om ales într-o funcţie publică sau desemnat într-o funcţie publică nu trebuie să ia şpagă. Dacă într-adevăr doamna Pintea a luat 120.000 de lei şpagă şi a mai luat şi alte sume prin domnul Liviu Pop sau separat, nu ştiu, este ruşinos că o ţară întreagă a ajuns să plângă. Sigur că sunt de acord, ca orice liberal, că drepturile civile trebuie respectate, că drepturile oricărui inculpat trebuie respectate, dar în acelaşi timp, repet, faptul că o ţară întreagă a ajuns să facă jelanie naţională, uitând că totuşi doamna Pintea este acuzată că a luat şpagă din banii pe care trebuiau să-i primească oamenii pentru medicamente într-o acţiunea de a stopa pandemia de coronavirus arată cât de bolnavă este România”, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a a anunţat că a dispus o anchetă pentru a stabili condiţiile în care Sorina Pintea a fost transportată marţi seară din Arestul Central la Policlinica MAI.

Citeşte şi: Poliţia Capitalei explică ce s-a întâmplat în seara în care Sorina Pintea a fost transportată la Policlinica MAI

Zeci de oameni s-au adunat, joi după-amiază, în centrul oraşului Baia Mare pentru a o susţine pe Sorina Pintea, arestată pentru luare de mită. Printre cei care au ieşit în stradă se numără şi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, unde Pintea a fost directoare, precum şi soţul şi fiul fostului ministru.

Citeşte şi: Protest în semn de solidaritate faţă de Sorina Pintea, în Baia Mare. Fiul fostului ministru, printre oamenii ieşiţi în stradă

Sorina Pintea este acuzată pentru luare de mită în formă continuată. DNA susţine că există probe că Sorina Pintea a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract de la Spitalul din Baia Mare. 

Citeşte şi: Sorina Pintea, în stare de şoc după ce a apărut cu cătuşe la mâini în faţa jurnaliştilor. Un psiholog, chemat la Arestul Central

Sorina Pintea a contestat deja măsura arestului preventiv. Curtea de Apel Bucureşti a stabilit să judece vineri, 6 martie, contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii.