Rareş Bogdan a răbufnit în direct: „S-au depăşit limitele! USR şi PSD au votat împreună”

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a criticat modul în care au avut loc audierile miniștrilor Cabinetului Orban în Parlament, adăugând că prin limbajul folosit și prin atacurile la persoană se arată că există un deficit serios de democrație în țara noastră. rareşl Bogdan a avut de adus critici şi la adresa USR.

RomaniaTV.net
20 feb. 2020, 13:00
Rareş Bogdan a răbufnit în direct: „S-au depăşit limitele! USR şi PSD au votat împreună”

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a criticat modul în care au avut loc audierile miniștrilor Cabinetului Orban în Parlament, adăugând că prin limbajul folosit și prin atacurile la persoană se arată că există un deficit serios de democrație în țara noastră.

„Exista un deficit serios de democrație în România. E imposibil ca un ministru să fie audiat în forma în care au avut loc audierile. S-au depășit anumite limite, limbajul folosit și atacul la persoana. Și, din punctul asta de vedere, mai avem de învățat”, a spus Rareș Bogdan, la Digi 24.

„Adică USR și PSD votând împreună împotriva celui care a avut curajul să desecretizeze rapoartele din 10 august și să le trimită integral către DIICOT, adică împotriva ministrului Vela, fără nicio explicație”, a mai spus Rareş Bogdan. 

Audierea în comisiile parlamentare de specialitate a celor 16 miniștri propuși de PNL s-a încheiat miercuri seară, iar la finalul acestora 3 dintre cei nominalizați au primit aviz negativ.

Rareş Bogdan s-a săturat: PSD & Co îi gazează în continuare pe români, în forme mai rafinate

Şi premierul desemnat Ludovic Orban a spus că este extrem de mulțumit de prestația miniștrilor, că nu îl va retrage pe niciunul dintre ei și că avizul negativ a fost dat de parlamentarii PSD, care „nu mai au legitimitatea să decidă dacă un candidat poate sau nu să conducă un minister”.

Orban spune că este mâhnit de atitudinea pe care o au reprezentanţii USR în ultima perioadă şi crede că aceasta îl plasează lângă PSD. El consideră că multe critici ale USR nu au legătură cu realitatea şi sunt critici nedrepte.

Întrebat joi, dacă îi mai consideră pe cei de la USR parteneri, având în vedere atacurile din ultima vreme şi atitudinea lor din comisii, Ludovic Orban a spus: „Mă mâhneşte atitudinea pe care o au în ultima perioadă. Nu am răspuns, nu voi răspunde în niciun fel acestor atitudiuni pe care nu le consider normale, cu atât mai mult cu cât partenerii de la USR ştiu foarte bine că gândirea pe care o avem este aceea de a avea un proiect comun de guvernare şi nu cred că face bine pentru coeziunea forţelor democratice pro democraţie, pro orientare euro-atlantică clară a României, nu cred că face bine această atitudine care practic îi plasează umăr la umăr lângă PSD”.

El spune că multe critici lansate de USR la adresa PNL nu au legătură cu realitatea. „Le-am solicitat colegilor mei să nu răspundă la nicun fel de atac, să furnizeze informaţiile obiective, din păcate multe critici nu au nicio legătură cu realitatea, sunt critici nedrepte în raport cu raport cu ceea ce am făcut pentru că în mod evident din punctul nostru de vedere sunt parteneri dezirabili dacă nu se menţin pe această linie, care după părerea mea nici nu le face bine”, a mai precizat Orban.