RĂSPUNS HALUCINANT de la DSVSA: Roşiile cu sau fără ţugui nu se pot controla eficient VIDEO

Oficialii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dolj susțin că, la analizele roşiilor cu ţugui, despre care s-ar spune că conţin otravă, nu au găsit stimulenți interziși peste limita admisă. Pe de altă parte, tot ei spun că substanţa chimică folosită la stimularea roşiilor cu ţugui ar putea să nu facă parte din lista substanţelor stabilită la nivel național, astfel neputând fi detectată. 

10 iul. 2014, 09:42
RĂSPUNS HALUCINANT de la DSVSA: Roşiile cu sau fără ţugui nu se pot controla eficient VIDEO

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor susţine că nu au fost găsite depășiri ale cantităților de substanțe în loturile de legume controlate, scrie gds.ro.

Citeşte şi Cum alegi o roşie sănătoasă. Avertismentul cercetătorilor. Bonus: Cum alegi castraveţii pentru salate

„Anul acesta, am primit un plan național cu probe pentru organofosforice, organoclorurate, metale grele și pentru radioactivitate. În urma cercetărilor nu s-au observat depășiri ale limitelor admise. Însă, probele menționate mai sus nu conțin toate substanțele posibile dintr-o plantă”, a declarat Andrei Butaru, directorul DSVSA DOLJ. 

Citeşte şi Aproape 20 de tone de roşii importate din Turcia vor fi distruse din cauza „moliei tomatelor”

Din spusele sale reiese faptul că este posibil ca stimulentul ce se găsește în compoziția legumei respective să nu fie descoperit tocmai pentru că soluția chimică folosită de acel producător nu face parte din lista substanţelor stabilită la nivel național.

Totuși, orice cetățean care observă o neregulă la legumele pe care le cumpără, chiar dacă nu dispune de bon fiscal, se poate prezenta la sediul DSVSA și poate cere o analiză, dar pe care trebuie să o plătească. Suma variază între 200 și 250 de lei.

Se crede că „ţuguiul” roşiilor care au această formă se formează din cauza folosirii în exces a unor substanțe chimice, de cele mai multe ori, interzise.