Răsturnare de situaţie în cazul morţii lui Prince. Moştenitorii dau în judecată spitalul. De ce a murit de fapt starul pop

Moştenitorii lui Prince au dat în judecată un spital din Illinois şi lanţul de farmacii Walgreens, acuzând că ar fi putut preveni decesul prematur al cântăreţului, în 2016, dacă ar fi diagnosticat corect şi tratat problemele medicale ale acestuia, potrivit rollingstone.com.    

RomaniaTV.net
24 apr. 2018, 12:34
Răsturnare de situaţie în cazul morţii lui Prince. Moştenitorii dau în judecată spitalul. De ce a murit de fapt starul pop

Procesul a fost intentat la un tribunal din Chicago, vineri. Un medic şi un farmacist de la Trinity Medical Center din Rock Island, Illinois, sunt acuzaţi că nu au diagnosticat şi tratat corect problemele medicale ale starului, care a fost internat cu o săptămână înainte de a muri.

Cei şase moştenitori ai lui Prince mai acuză angajaţii de la două farmacii Walgreen că i-au vândut ilegal medicamente eliberabile doar pe reţetă.

Reprezentanţii spitalului şi cei ai lanţului de farmacii au refuzat să comenteze. 

Tot vineri, înregistrări video şi fotografii realizate de poliţia americană în locuinţa lui Prince din Minneapolis, după ce acesta a fost descoperit decedat, pe 21 aprilie 2016, la vârsta de 57 de ani, au fost făcute publice, după ce procuratura a anunţat că nicio persoană nu va fi pusă sub acuzare pentru moartea acestuia.

Prince a murit din cauza unei supradoze accidentale de fentanil, astfel că nicio persoană nu va fi pusă sub acuzare, a anunţat, cu o zi înainte, Procuratura din Minnesota, conform CNN.

„Prince nu avea idee că lua o tabletă contrafăcută, care putea să îi provoace moartea”, a declarat procurorul Mark Metz, din comitatul Carver.

Procurorul a precizat că nu există dovezi referitoare la modul în care artistul obţinuse tabletele de fentanil, astfel că nu vor fi formulate acuzaţii penale în acest caz. 

Prince Rogers Nelson, cunoscut sub numele de scenă Prince, născut pe 7 iunie 1958, a fost un cântăreţ, compozitor, actor şi multiinstrumentalist. Prince a fost recunoscut de întreaga lume pentru inovaţiile aduse în industria muzicii, dar şi pentru munca sa eclectică, prezenţa scenică excentrică şi stilul vocal unic. A fost văzut ca un pionier al „sunetului Minneapolis”. Muzica sa îmbina genurile rock, R&B, soul, funk, hip hop, disco, psychedelia, jazz şi pop.

Albumul din 1979, care îi poartă numele, a fost premiat cu un disc de platină, iar materialul discografic „Purple Rain” şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial.

Un compozitor prolific, în anii 1980, Prince a compus şi produs melodii, deseori fără a-şi semna munca cu propriul nume, ci cu pseudonime.

Prince a vândut peste 100 de milioane de albume în toată lumea şi a câştigat opt premii Grammy, un Glob de Aur şi un Oscar.