Răsturnare de situaţie în cazul fetei violate din Pogoneşti. Ce a declarat la AUDIERI

Presupusii violatori ai fetei de 15 ani din Pogonesti au fost dusi, joi, la sediul Politiei Bârlad. Vasile Omidã si Dan Crãciun, zis Dîrdãu, au stat opt ore la audieri iesind liberi din sediul Politiei, constatându-se cã sunt nevinovati. "Actul sexual a fost consimtit, nu se întrunesc elementele constitutive ale infractiunii de viol”, a precizat comisarul sef Vasile Chelaru, comandantul Politiei Bârlad.

11 sept. 2015, 11:46
Răsturnare de situaţie în cazul fetei violate din Pogoneşti. Ce a declarat la AUDIERI

Fata din Pogonesti a iesit sfârsitã de la audieri, recunoscând cu jumãtate de gurã cã Dîrdãu este iubitul ei si cã n-a avut loc niciun viol. Doar pe Vasile Omidã îl acuzã în continuare atât ea, cât si mama ei, dar politistii n-au gãsit dovezi. Rudele lui Dîrdãu, venite sã-l sustinã la audieri, au spus cã fata a venit de bunãvoie, iar bãiatul ar fi cerut consimtãmântul tatãlui sã se cãsãtoreascã cu fata, scrie vremeanoua.ro.

Asa cum au precizat de miercuri, politistii bârlãdeni au trecut la cercetarea plângerii fãcutã de Eufrusina Andrei din comuna Pogonesti, care a reclamat cã fata ei de 15 ani a fost violatã de doi bãrbati din comuna Ghidigeni, judetul Galati. Femeia a sesizat cã fata ar fi fost violatã acum câteva sãptãmâni de Vasile Omidã, iar duminicã, 6 septembrie, ar fi fost luatã cu forta de Dan Crãciun, zis Dîrdãu, de 24 de ani, dusã la Ghidigeni, unde ar fi fost violatã de Dîrdãu, iar alti 10-12 bãrbati ar fi stat la coadã afarã sã intre la viol.

Cât timp cei reclamati au fost în audieri, care au durat opt ore, afarã rudele lui Dan Crãciun, tatãl acestuia si câtiva prieteni, au relatat varianta lor.

Nici pe departe n-a fost asa. A venit bãiatul meu la mine duminicã (7 septembrie – n.r.) si mi-a zis . Si eu i-am zis da, sã o vedem. Fata l-a sunat pe el la telefon si i-a zis sã vinã sã o ia din Pogonesti cã a plecat de acasã. S-a dus cu bãiatul unui alt vecin, cu masina, au luat-o din Pogonesti si a ajuns acasã cu fata. Au tras la vecinul meu, cã noi suntem sãraci si am zis cã pânã pregãtim si noi o camerã, sã stea la ei, cã bãiatul a zis cã ar vrea sã se însoare cu fata asta. Noaptea m-am trezit cu politia la usã si cu mama fetei care au întrebat de bãiat, l-au cãutat prin casã si eu i-am dus la vecinul unde era bãiatul cu fata. I-au gãsit în pat pe amândoi, fata era în pijamale, dormeau. Când a intrat politistul si cu gardianul la ei, fata a zis cã nu pleacã. A întrebat politistul nostru de la Ghidigeni dacã a fost luatã cu forta si ea zis nu! De trei ori a întrebat-o. A luat-o mama ei cu ea si au plecat cu tot cu politist, cã s-au convins cã n-a luat-o nimeni cu forta si ea a venit de bunã voie„, a zis Felician Rusnacu, tatãl lui Dan Crãciun (Dîrdãu).

Dupã opt ore de audieri, cei doi „acuzati” de Eufrusina Andrei cã i-ar fi violat fata, au iesit liberi din sediul politiei, declarând cã au fost lãsati sã plece, pentru cã s-a dovedit cã nu sunt vinovati.

N-am fost gãsit vinovat. Fata a declarat în fata avocatei si a politiei cã a venit de bunãvoie cu mine, cã vrea sã fie cu mine. A zis cã a fost violatã pentru cã asa a învãtat-o mama ei. A spus cã Omidã este vinovat de viol, nu eu„, a spus Dan Crãciun.