Răsturnare de situaţie în cazul dispariţiei lui Codruţ Marta. „Trăieşte şi aşteaptă să se întoarcă în ţară”

Codruţ Marta este unul dintre cei mai căutaţi români, el fiind dat în urmărire internaţională. Dacă de-a lungul timpului au existat mai multe ipoteze despre dispariţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar în timpul mandatului acestuia la conducerea ANAF, între care şi aceea conform căreia el ar fi deja mort.

RomaniaTV.net
05 sept. 2015, 11:45

O declaratie bomba rastoarna lucrurile in scandalul disparitiei lui Codrut Marta, scrie cancan.ro. Parapsihologul Nicoleta Moldoveanu susţine că fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, dispărut de 3 ani şi dat in urmarire internationala, ar fi in viata.

S-a spus despre el ca este in Grecia, apoi in Israel, Elvetia, Republica Dominicana sau in unele tari in care nu exista semnat un tratat de extradare cu tara noastra, apoi s-a zvonit ca ar fi mort, dar parapsihologul Nicoleta Moldoveanu rupe tacerea si sustine ca acesta este „bine mersi” şi că asteapta chiar sa se intoarca in tara.

„Este in viata. Sunt doi barbati care stiu de el. Sta bine mersi acolo. Asteapta anumite schimbari ca sa se intoarca. El stie tot ce se intampla aici. Asteapta anumite schimbari, sa se schimbele legile in politica ca sa se intoarca. Este intr-o tara care incepe cu litera „I”. Oricum daca se linistesc lucrurile o sa se intoarca. El nu este rupt de realitate”, spune femeia.

Codruţ Marta, fostul șef de cabinet al fostului președinte al ANAF, a dispărut pe 21 mai 2012.

Potrivit România TV, singura ipoteză rămasă în picioare de-a lungul anchetei este aceea că Marta a fost asasinat, pentru a nu dezvălui secretele unor oameni sus-puși.

CITEŞTE ŞI Andreea Marta, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare

Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost trimis în judecată, alături de alte 14 persoane, pentru un prejudiciu de 53 de milioane de euro.

Codruţ Marta (căutat prin Interpol, arestat preventiv în lipsă) și Elan Schwartzenberg (fugit din România) sunt cercetați într-un dosar separat de această anchetă.

Pe scurt, oficialii statului român (Blejnar și Comăniță) ar fi blocat controalele Fiscului la compania Excella Grup Real, controlată de soții Nemeș. În schimbul serviciului, procurorii arată că „Regele Motorinei” plătea bani grei lui Marta și lui Schwartzenberg. „În perioada săvârșirii faptelor, Schwartzenberg Emilian controla postul de televiziune Realitatea și clama că relațiile pe care le avea în lumea politică cu membrii tuturor partidelor îi permiteau să influențeze procesul de numire a conducerii ANAF”, arată procurorii DNA.

CITEŞTE ŞI IPOTEZĂ OFICIALĂ: Codruţ Marta NU MAI ESTE ÎN VIAŢĂ. Dezvăluiri ULUITOARE. VIDEO

Potrivit rechizitoriului, în 2011, Nemeș i-a transferat lui Schwartzenberg suma de 1,1 milioane de euro. Totul s-a făcut prin intermediul off-shore-ului Corralys Investment Limited (Emiratele Arabe Unite) către compania Melici Management Inc (Liechtenstein). Primele plăți au fost făcute pe 6 și 12 octombrie 2011, iar alte două transferuri au fost făcute pe 13 și 22 decembrie 2011. În luna mai a aceluiași an, Elan cumpărase Realitatea TV.

Pe 10 februarie 2012, Marta și Nemeș au discutat codificat despre aceste transferuri de bani și cuantumul banilor. Marta i-a atras atenția că „nu erau toate, erau numai o parte”, și că mai trebuie „celelalte să i le dau lu’ ăla” . Nemeș i-a promis că „se va uita prin ele, să vadă ce lipsește”, și că ar trebui să fie „opt în total”. Marta i-a replicat că sunt „numai vreo patru, în total 1,1″.

Comăniță, Blejnar, Nemeș, Marta și Schwartzenberg au fost monitorizați de serviciile secrete în perioada 2011-2012. Ei au avut mai multe întâlniri secrete și discutau codificat. „Modul conspirat în care s-au desfășurat aceste întâlniri, limbajul cifrat folosit și metodele utilizate pentru a evita o eventuală interceptare a discuțiilor ambientale denotă că toți participanții aveau reprezentarea caracterului infracțional al activității desfășurate”, se arată în rechizitoriul DNA.