RĂSTURNARE de situaţie în cazul jandarmilor bătuţi la protestul Diasporei. Femeia jandarm şi colegul ei vor rămâne în spital

Femeia jandarm agresată vineri, în Piaţa Victoriei, la mitingul Diasporei rămâne internată la Spitalul Floreasca, chiar dacă iniţial autorităţile anunţaseră externarea ei în cursul zilei de luni. Nici colegul ei nu va părăsi spitalul deocamdată.

RomaniaTV.net
13 aug. 2018, 08:47
RĂSTURNARE de situaţie în cazul jandarmilor bătuţi la protestul Diasporei. Femeia jandarm şi colegul ei vor rămâne în spital

Femeia jandarm care a fost lovită de mai mulţi protestatari la mitingul Diasporei din 10 august nu va fi externată luni deoarece atât ea, cât şi colegul ei acuză dureri de cap. Medicii care îi îngrijesc au decis să amâne externarea jandarmeriţei în vârstă de 23 de ani şi a colegului său şi să efectueze mai multe analize pentru a afla cauza acestor probleme.

„Din cauză că există aceste simptome şi la ea şi la colegul ei, dureri de cap, vom face unele analize în plus, un CT (computer tomograf, n.r.) şi după acestea vedem care va fi situaţia”, a declarat Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al spitalului Floreasca, pentru Mediafax.

În timpul protestului Diasporei de vineri, 10 august, înainte de miezul nopţii, jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, gonind oamenii, deşi mii de persoane protestau în continuare. Doi jandarmi, între care o femeie s-au pierdut de grupul de jandarmi şi au fost prinşi la un moment dat de un grup de persoane violente, care au început să îi lovească. Cei doi jandarmi au fost scoşi din mâinele agresorilor de mai  mulţi manifestanţi paşnici, care au făcut scut uman în jurul celor doi jandarmi şi i-au escortat până la un grup de jandarmi, care nu au intervenit pentru a-şi salva colegii. Arma jandarmeriţei a fost furată, iar oamenii legii fac apel la populaţie pentru identificarea şi prinderea bărbatului suspectat de sustragerea armei.

Procurorii de la Parchetul Militar au extins cercetările în dosarul deschis în urma violenţelor de la protestul de vineri seară, din Piaţa Victoriei. Sunt vizate nu doar infracţiuni de purtare abuzivă, abuz în serviciu, ci şi pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu, după ce jandarmii şi-au lăsat în urmăm cei doi colegi agresaţi de câţiva dintre participanţii la manifestaţie, a anunţat prim procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu. Peste 30 depersoane au mers la parchet pentru a depune plângere împotriva Jandarmeriei.