Răsturnare de situaţie în cazul moţiunii care a dat jos cabinetul Grindeanu. Voturi în plus pe care nu le poate explica nimeni

"Numărul total de voturi valabil exprimate: 251. Din care, voturi pentru adoptarea moţiunii de cenzură: 241", a fost anunţul oficial după numărarea voturilor la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Doar că socoteala oficială nu se potriveşte celei de pe înregistrările video şi nimeni nu are o explicaţie coerentă.

24 iun. 2017, 16:00
Răsturnare de situaţie în cazul moţiunii care a dat jos cabinetul Grindeanu. Voturi în plus pe care nu le poate explica nimeni

Din momentul în care urnele au fost introduse în sală, până în momentul în care li s-au pus capacele şi au fost scoase din sală. Au fost 249 de persoane care au introdus bile în urne: 74 de senatori şi 175 de deputaţi.

Cele două voturi în plus anunţate la final nu ar fi schimbat soarta moţiunii, însă s-ar fi putut dovedi decisive în cazul unui scor mai strâns. Oricum, existenţa unor bile în plus în urne este o întâmplare suficient de gravă şi un precedent periculos, arată ştiripesurse.

Deputatul PSD Mircea-Gheorghe Drăghici, chestor al Camerei Deputaţilor, unul dintre cei doi parlamentari care au înmânat bilele colegilor care au votat moţiunea: Eu am numărat 240 care au votat pentru. Am uitat să mă număr pe mine. Am fost al 241-lea. Probabil că nu mă vedeți pe cameră pe mine.”

Mircea-Gheorghe Drăghici: „- Poate nu l-ați văzut pe cel din dreapta mea. Pe domnul… de la PNL… care a dat bilele cu mine, și pe Chisăliță cred că nu l-ați văzut. Ei au votat după mine. Au votat nu pe locul unde erau urnele. Chisăliță era în ăla (scaun – n.r.) cu rotile și ăstalaltul a alergat cumva să… a votat împotrivă, evident. La rugămintea mea a votat.”

Mircea-Gheorghe Drăghici: „- A venit expres în Parlament pentru vot. Până începe numărarea voturilor, se poate vota, nu e o problemă”.

„Nu e adevărat. Eu nu am fost. Se vede pe camere, pe tot. Am fost la începutul moţiunii, când a început, la ora 11, după care am plecat. Am fost împreună cu colegii mei de la Caraş-Severin. Nu ştiu ce discuţii aţi avut cu domnul Drăghici, dar eu în mod sigur nu am votat”, a declarat deputatul Chisăliţă.

L-am contactat şi pe senatorul PNL Alexandru Petreş, al doilea parlamentar responsabil de împărţirea bilelor, cel despre care Mircea-Gheorghe Drăghici afirma că a votat la insistenţele sale.

„Eu n-am votat dom’le, vezi de treabă. Deloc! E o dezinformare. Poate să spună ce vrea, dar e clar, se vede şi pe înregistrarea video: eu nu am votat pentru că noi, ca liberali, am zis că participăm, dar nu votăm. Doar în sală se votează, nu pe parcurs, după ce se iau urnele. Urnele se sigilează şi se duc în sala Biroului Permanent”, a declarat Pereş.