Răsturnare de situaţie în cazul studentului ucis în camin, acuzaţii de muşamalizare. Anchetatorii au omis un detaliu important

Imaginile de pe camera de supraveghere aflate pe holul caminului studenţesc din Copou unde s-a petrecut una dintre cele mai sângeroase crime pot da peste cap întreaga anchetă. Niciunul dintre anchetatori nu s-a gândit la aşa ceva, iar acum nimeni nu mai poate face nimic pentru a schimba situaţia. Tatăl tânărului bănuit de comiterea odioasei crime a lansat acuzaţii grave la adresa anchetatorilor.

29 mai 2017, 15:42
Răsturnare de situaţie în cazul studentului ucis în camin, acuzaţii de muşamalizare. Anchetatorii au omis un detaliu important

Un incendiu a fost semnalat la 112, luni dimineaţa, într-un cămin studenţesc din Copou. La faţa locului a intervenit un echipaj de Pompieri şi un echipaj medical, însă când au ajuns acolo au avut un şoc. Într-o cameră cuprinsă de flăcări au găsit doi studenţi înjunghiaţi. Din păcate, unul dintre ei a decedat, în timp ce celălalt s-a zbătut mult timp pe un pat de spital să supravieţuiască.

Suspectul in acest caz este Aurelian Giosan, un tanar din Roman, coleg de camera cu cei doi. Viktor Nour a fost ucis cu mai multe lovituri de cutit, iar Casian Harpa a fost injunghiat de aproximativ 20 de ori, in spate, in timp ce dormea.

Potrivit bzi.ro, tatal supectului principal, Aurel Giosan este disperat si a pornit o ancheta proprie. Asa a descoperit ca una dintre probele care ar fi cantarit destul de mult in aflarea adevarului nu a fost ridicata, iar acum nu mai exista.

Aurelian Giosan, suspectul principal, a spus inca din ziua in care a ajuns pe mana politiei ca nu are niciun fel de amestec in toata aceasta poveste. El a sustinut tot timpul ca in camera de camin se afla el, Casian, Viktor si un al patrulea individ pe nume Vladimir. Giosan a spus ca in timpul unui joc de poker, Vladimir, prieten cu Viktor (ambii fiind moldoveni) ar fi incercat sa triseze.

„Am discutat de multe ori cu Aurelian. I-am spus sa spuna adevarul, indiferent care ar fi el. Mi-a spus ca in camera a fost un prieten de-al lui Viktor. Au jucat poker, iar acel prieten pe nume Vladimir a trisat. Cand Aurelian a observat i-a atras atentia, iar el a sarit cu un cutit. Aurelian a barat lovitura si a plecat din camera. Asta este tot ce mi-a spus. Nimeni nu l-a crezut ca in camera a mai fost cineva. M-a rugat de multe ori sa ma interesesz de camerele de supraveghere din camin. Pe imagini trebuie sa apara si criminalul”, a declarat Aurel Giosan, tatal tanarului banuit de crima.

Barbatul a crezut ca imaginile video au fost ridicate de catre anchetatori, insa nu mica i-a fost mirarea cand a aflat ca aceste imagini nu au fost vizionate.

„M-am interesat de imaginile de pe camera de supraveghere si am aflat ca acele imagini nu au fost ridicate de catre anchetatori. Am facut adresa la Parchet, iar banuielile mele s-au confirmat”, a completat barbatul.

In raspunsul pe care l-a primit tatal presupusului criminal se mentioneaza destul de clar ca nu au fost ridicate imaginile de pe camera de supraveghere.

„Ma intreb de ce nu au ridicat imaginile de pe camera de supraveghere. Nu reprezentau nimic? Cum este posibil asa ceva? Eu cred ca se ascunde totul, se musamalizeaza. Baiatul meu mi-a spus destul de clar ca a fost acea persoana pe nume Vladimir. De ce nu s-au uitat anchetatorii pe filmare? Nici macar nu au fost de acord sa-l asculte pe Aurelian cand voia sa-l descrie pe acel Vladimir. Consider ca acele imagini nu au fost ridicate intentionat ca sa se acopere totul”, a spus Aurel Giosan.

 Reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi nu au comentat aceasta situatie.

Vezi si: Răsturnare de situaţie în cazul bărbatului care şi-a ucis soţia deoarece „nu era bună gospodină”