Noi date în cazul violului din Vaslui: „Avem un câine rău. Sigur ar fi făcut ceva dacă fata ar fi ţipat”

Magistratii Curtii de Apel Iasi au decis ca în data de 8 octombrie să fie primul termen în dosarul violatorilor. Până atunci, tot aceeasi instantă de judecată va discuta si dacă măsura preventivă a arestului, luată pe numele celor sapte violatori, se va menţine. Decizia care se va lua la Iasi va fi una definitivă. 

11 sept. 2015, 11:15
Noi date în cazul violului din Vaslui: „Avem un câine rău. Sigur ar fi făcut ceva dacă fata ar fi ţipat”

După ce dosarul celor sapte violatori a ajuns la Curtea de Apel Iasi, magistratii ieseni au decis ca pe data de 8 octombrie să fie primul termen în recursul formulat de apărătorii inculpatilor, dar si de avocata fetei violate. Până atunci, tot la Iasi, va avea loc o sedintă intermediară în care se va discuta măsura arestării preventive luată de către instanta Judecătoriei Vaslui, pe numele violatorilor. Oficialii Curtii de Apel au declarat că sedinta de pe 8 octombrie va fi una publică, în contradictoriu cu ceea ce s-a întâmplat la Vaslui, unde fiecare sedintă de judecată s-a desfăsurat cu usile închise. Judecata instantelor iesene este asteptată de toată opinia publică ce a urmărit acest scandal de la debutul lui si până în data de 17 august, atunci când Judecătoria Vaslui a decis condamnarea celor sapte violatori si trimiterea lor după gratii. Chiar a doua zi, apărătorii inculpatilor, dar si avocata fetei au făcut recurs la Curtea de Apel Iasi. Dacă pentru violatori avocatii au contestat anii de închisoare primiti, apărătorul victimei a contestat suma stabilită de către instantă cu titlul de despăgubiri morale. Boicu Ionut Bogdan (21 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare cu executare, Burada Silviu (21 ani) – a fost condamnat la 8 ani si 4 luni închisoare cu executare, Burlacu Paul Andrei (28 ani) – a fost condamnat la 7 ani închisoare cu executare, Surleac Ioan (20 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare cu executare, Bolboceanu Petrică (23 ani) – a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare, Rotaru Alin Dumitru (18 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare cu executare, Avădanei Silviu (22 ani) – a fost condamnat la 7 ani închisoare cu executare. De asemenea, instanta, prin această hotărâre de fond, i-a obligat pe violatori, în solidar, să plătească victimei, o suma de 50.000 lei, despăgubiri morale, scrie vremeanoua.ro.

Avocata fetei violate dezminte imaginile XXX cu clienta sa de la videochat: „Totul este o înscenare”

Dacă, pentru data de 8 octombrie, instanta Curtii de Apel Iasi a decis ca dosarul violatorilor să aibă primul termen pe fond, până atunci va mai exista o sedintă de judecată în care se va lua în discutie legalitatea măsurii arestării preventive. Astfel, până la proces, violatorii mai au o sansă să se bucure de libertate. Asta în conditiile în care instanta ieseană va considera că nu se mai impune tinerea în stare de arest preventiv a celor sapte violatori.

Violul de la Văleni a avut, conform rechizitoriului, si martori indirecti. Nelu Ifrim si sotia acestuia, Mihaela, din Moara Domnească, au povestit că, în noaptea fatidică, masina violatorilor a fost parcată lângă gardul casei lor, în dosul unor căpite cu fân. Ei vorbesc de partea a doua a violului, când fata a fost luată de pe terenul de fotbal de la Văleni si mutată la Moara Domnească cu masina lui Rotaru, mezinul violator. Cu toate acestea, nu au auzit nimic suspect si, dacă fata ar fi strigat după ajutor, cu sigurantă ar fi auzit si ei si automat ar fi alertat Politia. Mai mult, când au văzut masina parcată, au crezut că-s hoti si au fost foarte vigilenti. „Avem un câine rău. Sigur ar fi făcut ceva dacă fata ar fi tipat. Si apoi, când sotia mea a venit acasă a văzut masina si mi-a spus că umblă unii pe lângă gard. Am crezut că sunt niste hoti”, a povestit martorul.

Violatorii din Vaslui au ieşit din CARANTINĂ, dar rămân izolaţi. Unul PLÂNGE încontinuu

Martorul Nelu Ifrim, care este gestionar într-un magazin din sat, spune că fata nu ar mai fi reclamat violul dacă taică-su nu ar fi asteptat-o în poartă si nu are fi luat-o la rost. Acesta spune că nu e părerea sa, ci doar concluzia pe care a tras-o după ce a auzit tot felul de discutii prin magazin. Doi soti din Moara Domnească, Mihaela Ifrim si Nelu Ifrim, de 40 de ani, au spus în instantă că, indirect, au fost martori la scena violului. Mai exact masina a fost parcată în câmp de cei sapte violatori, după ce victima a fost mutată de la Văleni la Moara Domenească, la câtiva pasi de gardul locuintei celor doi soti. Când Mihaela Ifrim a venit acasă a văzut autoturismul parcat si tinerii care fumau, unii lângă masină, altii pe dig si si-a alertat sotul, crezând că hotii dau târcoale gospodăriei. Bărbatul a iesit si el din casă, dar a văzut cum tinerii fumau sau vorbeau la telefon. De asemenea, a mai povestit că, din masină, nu se auzeau strigăte sau alte zgomote suspecte. Situatia părea linistită, nimic nu le-a atras atentia celor doi soti că acolo s-ar putea petrece un viol si că ar trebui să intervină.

CAZUL din Vaslui. Fata a fost sunată de un prieten în timpul violului: „Am intrat în BELEA” – rechizitoriu

„Dacă as fi auzit ceva suspect, sigur as fi sunat la politie, mai ales că sunt prieten bun cu politistul de la Văleni. Cât putea face acesta de acasă si până aici? I-am văzut lângă gardul meu. Atunci aveam două căpite cu fân si ei aveau masina parcată în dosul lor. Am iesit mai mult de frică să nu mă calce hotii. Locuim la marginea satului si se poate întâmpla orice. Dar nu se petrecea nimic suspect. Erau doi într-o parte a masinii si doi în cealaltă parte. Fumau si vorbeau la telefon. Din autoturism nu se auzea nimic. Am văzut că e liniste si am intrat înapoi în casă, mai ales că nu era prima dată când veneau masini si parcau pe aici pe şesul ăsta. Dacă ar fi tipat sau ceva de genul ăsta, as fi auzit sigur. Am un câine rău si ar fi lătrat sau ar fi rupt lantul. Am auzit mai târziu, din presă, că acolo s-a petrecut un viol. M-au chemat si pe mine, ca martor, de mai multe ori, dar, la început, nu m-am dus că nu aveam ce să le spun. Nu stiam nimic si nici nu văzusem nimic. M-am dus după ce a venit politistul la mine si m-a luat, cu mandat, la Judecătorie. Am povestit judecătorilor ceea ce vă spun si dumneavoastră si nimic altceva. Am mai auzit apoi câte ceva de la oameni. Lucrez la magazin si lumea care intră, vorbeste. Nu trebuie decât să îi asculti. Din câte am înteles eu, fata a avut telefonul închis si de aceea s-au alertat si părintii ei. Dacă nu era închis, poate că fata ar fi venit acasă si s-ar fi culcat si nu mai era tot scandalul acesta. Când au adus-o acasă băietii, tatăl ei o astepta în poartă. A văzut-o răvăsită si ea a fost nevoită să spună tot ce s-a întâmplat. După aceea, tatăl a anuntat politia”, a povestit Nelu Ifrim. Ceea ce a povestit martorul coincide cu ceea ce au scris procurorii în rechizitoriu. Acestia au sustinut că, la un moment dat, fata nu a mai avut putere să se opună călăilor ei si a cedat psihic si fizic. Acest lucru s-a întâmplat după ore întregi de rugăminti si plânset, în speranta că va fi lăsată în pace si violatorii îsi vor face milă si o vor duce acasă.

Citeşte şi SENTINŢA în cazul de la Vaslui: Cei 7 violatori, condamnaţi la ÎNCHISOARE. Pedeapsa maximă: 8 ani şi 4 luni