BOMBĂ în DOSARUL TRANSFERURILOR. Patru CONDAMNAŢI, ca şi ELIBERAŢI

ICCJ a recomandat ca instantele de judecata trebuie sa aplice prevederile legale mai favorabile, din noile si vechile Coduri, pe institutii de drept, si nu global, astfel ca toţi cei opt condamnaţi în DOSARUL TRANSFERURILOR ar putea scăpa de pedepse!

15 apr. 2014, 07:53
BOMBĂ în DOSARUL TRANSFERURILOR. Patru CONDAMNAŢI, ca şi ELIBERAŢI

Cei opt condamnati din Dosarul Transferurilor au depus contestatii in anulare, invocand vicii de procedura, iar recomandarea ICCJ vine in sprijinul lor.

Cele mai mari sanse de a scapa de inchisoare dupa decizia luata luni de ICCJ le are Mihai Stoica. Managerul general al clubului Steaua a fost condamnat dupa vechiul Cod Penal, insa avocatul sau sustine, in contestatia depusa, ca decizia favorabila trebuia luata in baza celui nou.

Gica Popescu, Jean Padureanu si Gigi Netoiu sunt si ei aproape de o eliberare, mai ales ca procurorii cerusera pentru ei pedepse cu suspendare.

La randul lor, Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, Gigi Netoiu si Jean Padureanu au depus si ei contestatii la tribunal prin care solicita anularea pedepselor luate la Curtea de Apel.

Pedepsele din DOSARUL TRANSFERURILOR

Ioan Becali – 6 ani si 4 luni
Cristi Borcea – 6 ani si 4 luni
Victor Becali – 4 ani si 8 luni
George Copos – 3 ani si 8 luni
Mihai Stoica – 3 ani si 6 luni
Jean Padureanu – 3 ani si 4 luni
Gigi Netoiu – 3 ani si 4 luni
Gica Popescu – 3 ani, 1 luna si 10 zile

Decizia Curtii de Apel este definitiva, numai ca, potrivit prevederilor din noul Cod Penal, se poate apela la o cale extraordinara de recurs, contestatia in anulare.